Menü

Blog

Iparági hírek

Németország jogi lépéseket tesz a francia holttér-matrica kötelezettség ellen

2021 január 1-jétől Franciaországban a 3,5 tonnát meghaladó össztömegű járműveknek, ideértve a külföldieket is, „Angles Morts” matricákkal, azaz holttér jelzésekkel kell rendelkezniük. Ez a kötelezettség nem tetszik a német BGL szállítmányozási szövetségnek, és jogi lépéseket akar tenni ebben az ügyben.

A szövetség azt bírálja, hogy egy ilyen fontos kötelezettséget csak egy EU-országban vezettek be, és nem az egész Közösségben. Támogatja az egységes európai megoldást, és ellentmondásosnak tartja a jelzések bevezetését csak az egyik piacon. Ahogy azt a BGL hangsúlyozta, a francia hatóságok túl későn jelentették be a matrica használatának követelményét, ami azt jelentette, hogy a külföldi fuvarozóknak nem volt idejük a megfelelő felkészülésre.

További kétség is van. Néhány sofőr kritizálja az üzletekben kapható jelölések minőségét. Az ipar többi képviselője kíváncsi arra, hogy az „Angles Morts” matrica kötelező-e azokon az autókon, amelyeknél már van kanyarodási asszisztens, hogy segítsen nekik a manőver biztonságos elvégzésében.

trans.info