Menü

Blog

Praktikus tanácsok használt gépjármű vásárláshoz

Használt tehergépjármű vásárlása - tanácsok

Előfordul, hogy olyan helyzetbe kerülünk, hogy használt járművet szeretnénk vásárolni. Sok apró részletre kell odafigyelni azonban a kiválasztási folyamat során is, hiszen egyáltalán nem mindegy, mit vásárolunk meg.

Legyen megbízható a jármű!

Sokan fenntartásokkal vágnak bele a használt tehergépjármű vásárlásába, pedig ha kellő körültekintéssel és megfelelő forrásból szerezzük be a kamiont, nem adódhat belőle problémánk.

Az egyik legfontosabb, hogy tájékozódjunk a jármű múltjáról, amennyiben lehetőségeink engedik, érdemes szakemberrel is átnézetni azt döntésünk meghozatala előtt.

Korábbi bejegyzésünkben esett már szó arról, hogy milyen lépései vannak a használt jármű vásárlásának. Ez alapján elmondhatjuk, hogy a külső és a belső szemle után a próbakörnek is nagy jelentősége van.

Érdemes kívülről jól szemügyre venni a járművet, hiszen nagyon sok minden megtudható az állapotból is. Esetleges sérülésekre, azok javításaira is fény derülhet, ha olyat tapasztalunk, hogy nem egyenletes a festés vagy ha nem jól illeszkednek egymáshoz az elemek.

A belső tér áttekintése is fontos, hiszen az is árulkodó lehet, hogy mennyire kopott az ülés vagy a kormánykerék. Ezzel is ellenőrizhető, hogy a tényleges mennyiségű megtett kilométert adta-e meg az eladó, ugyanis a kevés futott távolság mellett nagyon elhasználódott belsőrész mindent elárul a vevő számára.

A próbakör azért elengedhetetlen, mert ennek során is olyan tudnivalók juthatnak birtokunkba, amelyek nélkül nem vághatunk bele a vásárlási folyamatba. A tehergépjárműveknél kifejezetten fontos megfigyelni a jármű mozgását, illetve a kiadott hangokat, hiszen ha valamilyen nagy probléma van, ekkor biztosan előkerül.

Hasznos lehet, ha kikéred ismerőseid, és hozzáértők tanácsait, véleményét, hiszen ha te még csak kezdő vagy a szakmában, biztosan tudnak olyan információval szolgálni, ami újdonság lesz számodra.

Érd el biztonságban úti célod!

A legfontosabb, hogy mindig úgy érezd, nem fenyeget semmilyen veszély a volán mögött! Figyelj oda a legapróbb részletekre is, már a használt tehergépjármű vásárlásának gondolatától kezdve!

Amennyiben szeretnél még több információt megtudni a használt kamion vásárlásáról és a kamionos szakmáról, kövess minket a BestCamion Facebook oldalán!