Menü

Blog

Iparági hírek

Új generációs DAF-tehergépkocsik 100%-os HVO-ra készen

A teljesen elektromos tehergépkocsik teljes sorozatának bevezetése és a hidrogéntechnológia fejlesztése mellett a DAF új típusú üzemanyagokra is felkészül, amelyeket a belső égésű motorokban lehet majd alkalmazni, hogy tovább cökkentse a CO2 -kibocsátást. 

A HVO – hidrogénezett növényi olaj – a legújabb generációs bioüzemanyag, amely akár 90%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást, és tökéletesen használható minden új generációs DAF-tehergépkocsiban.

A hidrogénezett növényi olaj (HVO) az élelmiszeriparból származó hulladéktermékekből és zsírokból készül. Jelenleg a dízel tehergépkocsik piacán a legfenntarthatóbb üzemanyag, és a hagyományos dízellel összehasonlítva akár 90%-kal is csökkentheti a CO2-kibocsátást (well-to-wheel). A bioüzemanyagok korábbi generációival ellentétben a HVO-nak nincs hatása az élelmiszegyártásra.

A környezetvédelmi előnyök mellett egy másik fontos előny, hogy a HVO a DAF-tehergépkocsikban a járművek módosítása nélkül is használható, miközben megmarad a tehergépkocsik kiváló teljesítménye, valamint a hosszú távú szállításnál akár 200 000 km-es szervizintervallumok is elérhetők lesznek.

Olvass tovább: https://www.daftrucks.hu/hu-hu/hirek-es-media/news-articles/global/2023/20-07-2023-new-generation-daf-trucks-ready-for-100-procent-hvo

Címkék:
DAF márkaszerviz