Menü

Blog

Érdekességek

"Továbbra sem kényszerítjük jogsértésre a közlekedőket" - állítja a rendőrség

"Sunyi módon rendőrködik" - állítja videójában egy kamionsofőr, aki szerint a járőrök szabálytalanul végzik munkájukat az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. A rendőrség tagadja a vádakat.

Annál is inkább csak az idegek borzolásának, félretájékoztatásnak tűnik a felvétel, hogy a képsoron valójában nem rendőri intézkedés látható. Az adott időpontban és útszakaszon nem ellenőriztek civil jellegű rendőrségi gépjárművel, a videóban szereplő gépkocsival a rendőrség nem rendelkezik.
"Határozottan cáfoljuk azokat az időnként szárnyra kapó álhíreket, amelyek szerint a rendőrök jogsértésbe hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket. A közúti ellenőrzésekkel a rendőrség célja a balesetveszélyes jogsértések visszaszorítása; a jelöletlen gépkocsikkal a másokra veszélyt jelentő járművezetőket szűrik ki a forgalomból."
- Utasítja vissza a frendőrség azokat az inkorrekt és megalapozatlan állításokat, amelyekkel egyesek (magánszemélyek és médiaszolgáltatók) a rendőrségbe vetett közbizalmat igyekeznek aláásni.
Javasoljuk, hogy mielőtt közzétesznek a rendőrség tevékenységét érintő, a megítélését befolyásoló állításokat, előbb győződjenek meg annak valóságtartalmáról. Kérdésükkel forduljanak a rendőrséghez, várják meg a választ, és ezt követően tájékoztassanak. Korrekten.
- Tették hozzá.

Police.hu