×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Szlovákiában, Spanyolországban és Olaszországban sem lesz kamionstop húsvétkor

Szlovákiában, Spanyolországban és Olaszországban sem lesz kamionstop húsvétkor. Mivel országonként eltérő az enyhítés, összefoglaltuk a részleteket.

Olaszország
feloldotta a húsvéti teherautó-tilalmakat az egész húsvéti étvégére: április 2. és április 6. között a 7,5 tonnát meghaladó megengedett össztömegű áruszállításra szolgáló járművek közlekedhetnek a nem városi utakon.

Spanyolország múlt pénteken szinte minden teherautó-tilalmat feloldott, amelyeknek a húsvéti ünnepek végéig érvényben kellett volna érvényben lenniük arra hivatkozva, hogy a koronavírus-járvány miatt kisebb a foralom az utakon, így nincs szükség a nehéz járművekre vonatkozó korlátozások fenntartására. A tilalmak feloldása a 7,5 tonnát meghaladó DMC-vel rendelkező tehergépjárművekre, kiegészítő engedélyt igénylő járművekre és néhány egyéb speciális járműre vonatkozik.

veszélyes áruk (ADR) szállítására vonatkozó korlátozások azonban fennmaradnak, valamint a Navarra tartomány Franciaország felé vezető útjain és a huescai N-230-as úton is tilalmak lesznek érvényben. A közúti tilalmak teljes listája elérhető a DGT honlapján.

Szlovákia felfüggesztette a kamionstopot április 2-án és 5-én (nagypénteken és húsvét hétfőn), olvashtó a ČESMAD Slovakia szállítmányozó szövetség oldalán.

A felfüggesztés a kamionstop alá tartozó összes útra és összes teherforgalomra vonatkozik. A honlap tájékoztatása szerint azonban április 4-én, vasárnap, érvényes a kamionstop!

A német tartományok feloldották a vasárnapi és munkaszüneti napokra vonatkozó kamionstopot, aminek köszönhetően a vezetési tilalom nem érvényes a nagycsütörtöktől húsvét hétfőig terjedő teljes időszakban. A tilalmak feloldása minden szállításra vonatkozik, beleértve az üreseket is.trans.info