Menü

Blog

Iparági hírek

Szigetszentmiklóson Arelgas bio LNG töltőállomás nyílt!

Ezzel szemben a BioLNG üzemanyaggal hajtott kamionok akár 99,8 százalékkal is csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást, ugyanakkor nemcsak a közúti fuvarozásból származó károsanyag-kibocsátás csökken az alternatív üzemanyagnak köszönhetően, hanem a zajterhelés is, derül ki az Arelgas és a Waberer’s közös közleményéből.

Az Arelgas Kft. elsőként hozott tisztán megújuló eredetű (bio) cseppfolyósított metánt, azaz BioLNG-t Magyarországra, amelyből a Waberer’s csoport tankolhatta meg Volvo FH 460 típusú LNG meghajtású kamionját a szigetszentmiklósi töltőállomáson.

Az üzemanyag-szolgáltató jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a tiszta, gáz alapú közlekedés Magyarországon is széles körben elérhetővé váljon.

„A BioLNG révén egy újabb megfizethető áru, klímasemleges technológia jelent meg Magyarországon és nyújt alternatív megoldást a fuvarozók számára. A magyarországi ellátást az Areglas Kft. biztosítja import BioLNG-vel mindaddig, amíg a belföldi termelés el nem indul”, derül ki a közleményből.


Bővebben itt: https://trans.info/hu/317600-317600