×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Ön látta már a Nikola One-t belülről?

A változatosság kedvéért ma is egy olyan blogposzttal jelentkezünk, amelyben az elektromos kamion a téma. A szót komolyra fordítva és a valódi változatosság megteremtése végett, ezúttal nem a Teslát, hanem a kevésbé ismert Nikola villanyjárgányait vesszük szemügyre közelebbről, egészen pontosan belülről.

A Teslát egy kerek esztendővel megelőzve, a Nikola tavaly rántotta le a köpenyt a zöld újításáról, a dízelmotorra még csak nyomokban sem emlékeztető, zéró károsanyagot kibocsátó, villanymotor által hajtott kamionjáról.

Az elektromos kamionok „előfutára” számtalan előnnyel rendelkezik:

100 km/h-ra, fele idő alatt való felgyorsulás.
6 %-os emelkedőn, kétszeres tempóval való felhajtás.
1000 lóerő.
2712 Nm-es villanymotorpár.
15 perces, extra rövid feltöltési idő.
1900 (!) km megtétele, egyetlen töltéssel.

A kedvező paramétereket még untig sorolhatnák, ám a fentiek a kamion azon tulajdonságai, amelyek leginkább élesen megkülönböztetik elődjeitől.

A Nikola One, akár a tökéletes hölgyemény. A belső értékekhez lenyűgöző megjelenés is társul, nevesítve, a következők:

A bonyolult műszerfalakat egy érintőkijelző váltja fel.
High-tech lakrész, a pihenéshez és az alváshoz.

A betűk helyett, inkább beszéljenek a képek.Ha elektromos kamion, akkor Tesla. Éppen ezért nem mehetünk el szó nélkül, egy magát erősen felkínáló és egyértelmű tény mellett. Az utólagos összehasonlítás után ugyan okosabbak vagyunk, de fontos szem előtt tartani, hogy a Tesla-belsőt sokan amiatt kritizálták, mert a vezetői ülés középre lett pozicionálva, A Nikola One esetében pedig nem kell küzdeni a furcsa jelenséggel. A Teslával ellentétben, a vezetői fülke kialakítását nem a bal- és jobbkormányos piacra való betörés, hanem a kényelem határozta meg.

Képek: Nikola


Mutatjuk az elképesztő elektromos kamion luxusbelterét