×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Olaszország: országos sztrájk október 11-én

Olaszországban október 11 -ére  országos sztrájkot hirdettek a szakszervezetek, az áruszállítási és logisztikai dolgozók bevonásával. A kötelező Covid Green Pass eltörlése a sztrájk szervezőinek egyik fontos követelése.

Tizenöt szakszervezet egyesítette erőit, hogy egy országos sztrájkot hozzanak létre, amelyet a magas megélhetési költségek, a növekvő elbocsátási arányok és a munkahelyeken kötelező Green Pass motivált.

Kötelező Green Pass október 15 -től

Szeptember 14-én az olasz kormány jóváhagyta azt a rendeletet, amely kötelezővé teszi a COVID-19 tanúsítást minden alkalmazott számára, mind az állami, mind a magánszektorban. A kötelezettség október 15-től kezdődik, és az év végéig marad érvényben.

A Green Pass azt jelenti, hogy minden alkalmazottnak bizonyítania kell, hogy beoltották COVID-19 ellen, felépült a fertőzésből, vagy a közelmúltban negatív lett a vírus tesztje.

Aki nem mutat be érvényes COVID-19 egészségügyi bizonyítványt, öt napra fizetés nélkül felfüggeszthetik, de nem lehet kirúgni. Az oltatlanokat 1500 eurós bírsággal is sújthatják-tudósít a rendeletről az Euronews.

trans.info