Menü

Blog

Iparági hírek

Nyári kamionstop Ukrajnában - Nézd meg, mit a teendő kánikula esetén!

Június 1-jétől kerültek hatályba Ukrajnában azok, a tehergépjárművek számára tervezett nyári forgalomkorlátozások, amik a 24 tonna engedélyezett össztömeg feletti teherautókat érintik, 28 ºC fok hőmérséklet felett.
A nyári tilalom Ukrajnában azon tehergépjárművekre vonatkozik, amelyeknek az engedélyezett össztömege meghaladja a 24 tonnát, és a tengelyterhelésük a 7 tonnát.
Az Ukrán Állami Útügynökség (Ukravtodor) arról tájékoztat, hogy mentesülnek a tilalom alól azok a járművek, amelyek ADR rakományokat, gyorsan romló árukat, élő állatot és madarakat szállítanak, valamint a különleges helyzetek megelőzésével vagy elhárításával kapcsolatos feladatok miatt úton lévő járművek.
Mit tegyünk hőség esetén?
Az ukrán hatóságok speciális parkolókat jelöltek ki, ahol a járművezetők megvárhatják a hőség végét. A parkolók az egész ország területén megtalálhatók, közel a közúti szolgáltató pontokhoz, mint amilyenek a benzinkutak, műhelyek, mosók stb.
Alább bemutatjuk az Ukravtodor ügynökség térképét a bejelölt pihenő övezetekkel, amelyeket a járművezetők a tilalmak idején használhatnak.

 

Ezen kívül a járművezetők használhatják a TransParking alkalmazást is a teherautó parkolókkal. Az alkalmazásban meg lehet nézni a szabad helyek számát a parkolókban, és így könnyen megtervezhető az áthaladás Ukrajnán.
Nyári közúti tilalom a fehérorosz utakon
Május 24-e óta ugyancsak hatályos a nyári közlekedési tilalom a tehergépkocsik számára Fehéroroszországban. A tilalom 11 és 20 óra között érvényes 25 ºC-ot meghaladó hőmérséklet esetén.
trans.info