×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Hírek

Németország és Hollandia között is közlekedhetnek már a hosszú teherautók

3 normál teherautó helyett elég 2 hosszú teherautó ugyanannyi rakomány elszállításához - így a költségeket, a zaj- és környezetszennyezést és a forgalmat is csökkenteni lehet. Mostantól Németország és Néderland (korábbi nevén Hollandia) között is közlekedhetnek ezek a teherautók.

A max 25,25 méter hosszú teherautókra vonatkozik a kétoldalú egyezmény.

„A megállapodással biztosíthatjuk, hogy a hosszú teherautók jobban ki tudják használni előnyeiket a határokon átnyúló szállításokkal” – mondta Andreas Scheuer német szövetségi közlekedési miniszter.

Ahhoz, hogy a holland hosszú tehergépkocsik Németországba léphessenek, meg kell felelniük a német előírásoknak és biztonsági előírásoknak.  Például aszükség van kanyarodási asszisztensre és be kell tartani a maximális súlyhatárt, ami 40 tonna (vagy kombinált szállítás esetén 44 tonna).

Mivel két hosszú teherautó helyettesíthet három rendes tehergépkocsit, mindkét ország kormánya reméli, hogy a megállapodás hozzájárul az utak forgalmának csökkentéséhez, az üzemanyag-fogyasztáshoz és a károsanyag-kibocsátáshoz, és ezáltal hatékonyabbá és éghajlatbarátabbá teszi a szállítást.

Hollandia tárgyalásokat folytat Dániával és Csehországgal is a hasonló kétoldalú egyezmények létrehozásáról.

trans.info