Menü

Blog

Iparági hírek

Navigációs készülék és fedélzeti kamera egyben

A navigációs szoftvereket szinte már minden nap használjuk, különböző gyártók, eltérő megoldásokat kínálnak, melyek letölthetőek a telefonunkra vagy tabletünkre is. Bár használatukhoz e két eszköz a legkézenfekvőbb megoldás, akad néhány gyártó, akik továbbra is tartják a klasszikus PNA-kat kínálatukban. Ilyen például a Blaupunkt is, aki azok számára kínál ma már kőkorszakinak tekinthető készülékeket, akik valamiért nem akarják okoskészülékeiket használni a navigálásra.

navigációs készülék

Persze a PNA-k adott esetben alkalmasabbak lehetnek a feladatra, mivel több műholdat látnak és tovább bírják az akkumulátoraik is. A német gyártó legújabb dobása pedig egy másik eszköz, a fedélzeti kamera integrálása a navigációs eszközbe. A Travel-Pilot 53 Cam EU LMU jó esetben ezzel kelt majd feltűnést és vásárlási vágyat, de persze ezen kívül mindent tud, ami a navigáláshoz szükséges. A 3D-s térkép-megjelenítés és a dugóelkerülő viszont szinte már alapelvárás, a hab a tortán inkább a 720 pixeles felbontással készült felvétel, mely 30 képet tartalmaz percenként. A készülék memóriája MicroSD kártyával bővíthető, így akár 32GB is rendelkezésünkre állhat. A navi képernyője nem túl hatalmas, csupán 5 colos, viszont az AV-bemenetnek köszönhetően akár tolatókamera is csatlakoztatható hozzá és minden olyan adatot rögzít – megtett kilométerek, az ehhez felhasznált idő, sebesség, fogyasztás – amit régebben a járművek klasszikus fedélzeti számítógépéből tudtunk előhívni.

Az eszköz egyetlen negatív tulajdonsága az ára, mivel a Blaupunkt 250 eurót kér a szerkezetért, ami nem kevés még akkor sem, ha korlátlan ideig vehetjük igénybe a térképfrissítés szolgáltatást egész Európára.

Kövess minket a Cagobull Szerviz Facebook oldalán is, hogy első kézből értesülj a legfrissebb információkról!