Menü

Blog

Praktikus tanácsok gépjármű fenntartáshoz

Mobilapplikációk, amelyek hasznodra válhatnak

Utazásaink során a digitális világban szinte mindenki használja telefonjának, tabletének különböző funkcióit annak érdekében, hogy tájékozódjon, vagy szórakoztassa önmagát. Legyen szó tömegközlekedésről, autóról, vagy akár kamionozásról, léteznek olyan mobilapplikációk, amelyek megmenthetik bizonyos helyzetekben az életed.

Minden okostelefon felhasználója tudja, hogy léteznek a fizetős és az ingyenesen letölthető és használható alkalmazások a mobileszközökre. Sokan használják is ezeket a lehetőségeket, és érdemes is élni ezekkel, hiszen fontos információkat tudhatunk meg utunkkal kapcsolatban is.

Melyek azok a mobilapplikációk, amelyek egy kamionos éltében is hasznosak lehetnek?

Amíg úton vagy, ésszerű használni navigációs rendszert, hogy biztosan elérd úti célodat, és időben, a megfelelő és legrövidebb útvonalon vihesd el szállítmányodat. Fontos, hogy olyan GPS-t használj, amely könnyen értelmezhető, és hangosan is tájékoztat az útirányról, hiszen nem tudod folyamatosan a telefon képernyőjét nézni. Célszerű azonban papír alapú térképpel is készülni, hiszen abban az esetben, ha nincs mobilinternet a telefonon, nem biztos, hogy maradéktalanul segítségedre lesz a mobilalkalmazás.

Léteznek már olyan applikációk is a piacon, amelyek segítségével az úttorlaszokról és akadályokról is időben értesülhetsz, így ahelyett, hogy dugóba keverednél, másik útvonalon folytathatod tovább utadat.

Hogy mindig tudd, mire számíts, milyen időjárási viszonyok között kell majd vezetned, tölts le egy időjárást előrejelző alkalmazást, amely a pontos viszonylatokat mutatja. Ez különösen azokon a tájakon érdekes, ahol fennáll a veszélye annak, hogy havazásban, vagy jegyes úttesten kell közlekedni a hideg, téli napokon. Így fel tudsz készülni már előre, hólánccal, vagy akár jégkaparóval, ha a pihenőhelyen is fagyás közeli hőmérséklet lenne.

Ahhoz, hogy pontosan fel tudj jegyezni információkat a fuvarral kapcsolatosan, használd a naptárad bejegyzéseit, hiszen így minden egyes napon jól rendszerezve tárolhatod külön-külön az aznapi adatokat. Ez a rakomány leadása után, illetve a hazatértedkor jó ellenőrzési lehetőség lesz számodra és munkáltatód számára is.

Külföldön sokszor kerülhetsz olyan helyzetbe, amelyben használnod kell a helyi nyelvet, vagy az angol nyelvtudásod. Ha esetleg elakadnál, segítségedre lehet egy fordító vagy szótár applikáció, amelynek segítségével bárhol, bármikor az adott ország nyelvén szólalhatsz meg. Ne adódjanak nyelvi problémid, hiszen fontos, hogy könnyen megértsétek egymást a másik féllel, hogy ne legyen semmi félreértés a szállítmánnyal kapcsolatban.

Érdekes lehet az az alkalmazás is, amely megmutatja, hol van a legközelebbi ATM. Előfordulhat, hogy készpénzt kell felvenned bankkártyádról, de nem vagy ismerős azon a környéken, ahol leparkoltál. Ezzel az applikációval egyszerűen megtalálhatod, hogy merre indulj pénzt felvenni.

Szabadidőd eltöltéséhez is hasznos alkalmazásokkal van tele az internet. Oktató jellegű applikációkat is találhatsz, amelyekkel akár fejlesztheted nyelvtudásod is. Hosszútávon meg fogja érni a befektetés és az erőfeszítés, hiszen legközelebb akár magadtól is szóba tudsz elegyedni bárkivel külföldön. Az ott élők biztosan örülni fognak majd ennek!

A pihenőben játékokkal is elütheted az időd, hiszen számos játékappot tölthetsz le telefonodra. Érdemes akkor is beszerezni egy-kettőt, ha nem szoktál sűrűn játszani a telefonon, mert ha hosszú ideig leszel egyedül a nagyvilágban, kelleni fog a változatosság és a kikapcsolódás, amelyhez nem biztos, hogy a könyvek, újságok, filmek elegendőek lesznek.

Ahhoz, hogy teljesen felkészülten indulhass útnak, szerezz be minden olyan alkalmazást, amit hasznosnak vélsz, hogy ne érhessen meglepetés az út során!

Cégünkről további információt a Rólunk menüpont alatt kaphatsz!