×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Érdekességek

Minden kezdet nehéz – de megkönnyíthető

Az örökzöld mondás úgy tartja, hogy nem létezik könnyű kezdet, az élet egyik területén sem. El kell, hogy teljen egy adott idő, amíg egy ember alkalmazkodik az újhoz, a megváltozott körülményhez, életstílushoz. Különösen igaz ez akkor, ha a kamionos szakmáról beszélünk. A feszített határidőket és balesetmentes közlekedésre való törekvés megszokásához kell egyfajta gyakorlat, amelyet csak idővel tud megszerezni a gépjármű vezetője.

Az alábbi írásban azt próbáljuk meg összeszedni, hogy milyen mérföldkövek és jelentős események történnek egy kamionsofőrrel, a munkakezdést követő tizenkét hónap elteltével.

A szerencsés helyzetek közé tartozik, ha a kiszállítás rendszeresen, a megszokott helyeken történik. Függetlenül attól, hogy országhatáron belül, vagy kívül történjen a szállítás, a monotonitás mellett megvan az előnye is annak, ha ugyanazokat az utakat járjuk végig napi szinten és ugyanazokra a helyekre szállítunk. A legfontosabb és leginkább hasznos dolog, ami megtörténhet az első évben egy kamionsofőrrel az az, hogy megismeri a munkaterületet, így csökken az esélye annak, hogy egy váratlan helyzet következtében baleset éri.

A második és semmivel sem kevésbé fontos tényező egy negatívumból származik, ám megvan a maga szépsége. A családtól és az otthoni mindennapi élettől való elszakadás nehéz dolog, ám nem annyira szomorú, mint ahogy hisszük. Az ember akarva-akaratlanul beletanul az önállóságba, szabadabb, és magát jobban megismerővé válik. A család hiány ugyan szomorú, de a magunkra utaltság felébreszthet bennünk olyan ösztönöket is, amelyekből hosszú távon előnyünk származhat. Az utak mellett tehát önmagunkat is megismerjük.

A kamionos szakmáról keringenek a rémhírek, amelyek lesarkítva és néha igaznak is bizonyulhatnak, ám a volán mögött eltöltött első év megtanít minket arra, hogyan fejlődjön helyismeretünk, technikai tudásunk, valamint a magunkra fordított idő pozitív kihasználása is fejlődik, ugyanis sok idő van elgondolkodni az élet nagy dolgain, amelyet minden kamionsofőr meg is tesz. Az első év előnyeit, már csak át kell menteni a többire!

http://www.alltrucking.com/faq/what-to-expect-as-a-first-year-driver/

Címkék: