Menü

Blog

Iparági hírek

Mikor lesznek készen a júliusi árvíz által tönkretett német autópályák?

A lezárt autópályák és szövetségi utak még hónapokig, sőt egyes esetekben akár évekig is akadályozni fogják a közlekedést Nyugat-Németországban. A német szállítmányozási minisztérium biztosított róla, hogy a Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália az árvízzel sújtott területein az utakat, hidakat és pályákat a lehető leghamarabb helyreállítják.
Az árvíz által a német infrastruktúrában okozott károkat a Szövetségi Szállítmányozási és Digitális Infrastruktúraügyi Minisztérium 2 milliárd euróra becsüli. Ami a közúti infrastruktúrát illeti, a Köln melletti A1-es autópályát és a Kerpen és Bad Neuenahr-Ahrweiler közötti A61-est érintette leginkább az idei árvíz. Ezen útszakaszokon továbbra is forgalomkorlátozások vagy teljes lezárások vannak érvényben.
Jelenleg teljes mértékben részt veszünk a takarítási munkálatokban” – mondta egy minisztériumi szóvivő, akit a truckstar.nl holland szállítmányozási portál idézett. „Az év végére az autópályák újra járhatóak lesznek” – tette hozzá a miniszterelnök.
A vasútnál a veszteségek sokkal nagyobbak – a javítási munkálatok évekig fognak tartani. A Deutsche Bahn 1,3 milliárd euróra becsüli a vasútvonalakban, a forgalmi állomásokban és az energiarendszerekben keletkezett károkat. 635 millió euró Észak-Rajna-Vesztfáliában és 570 millió euró Rajna-vidék-Pfalzban.
trans.info