Menü

Blog

Vezetés, utazás, hosszú utak megtétele

Megjelent az intelligens holttérfigyelő-kamera

Megjelent a Dometic új intelligens kanyarodást segítő rendszere a beláthatatlan holttér miatt bekövetkező fatális balesetek megelőzésére. Az új Dometic CAM1000 holttérfigyelő-kamera megbízhatóan különbözteti meg a gyalogosokat és a kerékpárosokat a lényegtelen tárgyakról, például a közlekedési lámpák oszlopaitól
A holtterek miatt bekövetkezett balesetekben az utakon megsérült vagy elhunyt kerékpárosok száma folyamatosan emelkedik. Az aggasztó trend megfékezéséhez a németországi törvényhozó hatóságok újrafogalmazták a járművekkel szemben támasztott műszaki követelményeket, és egy ösztönző programot indítottak.
Az ilyen kezdeményezések támogatására, az életek megmentésére az utakon, és az új jogi követelményeknek való megfeleléshez a Dometic kifejlesztett egy intelligens, könnyen beszerelhető kanyarodást segítő rendszert.
Az új Dometic CAM1000 holttérfigyelő-kamerát úgy terveztük, hogy gyorsan felhívja a sofőrök figyelmét, akik egyre túlterheltebbé válnak a járművek kezelőpaneljén megjelenő, növekvő számú riasztások és figyelmeztetések miatt.

Mesterséges intelligenciával
Az irreleváns riasztások elkerüléséhez a CAM1000 csak valós veszélyek esetén figyelmezteti a sofőrt. A kanyarodást segítő kamera megbízhatóan tesz különbséget a kerékpárosok és gyalogosok, illetve a mozdulatlan tárgyak, például a közlekedési lámpák oszlopai és a lámpaoszlopok között egy intelligens képfeldolgozó szoftver segítségével. Így minimálisra csökkenti a téves riasztások számát. Amikor a rendszer riasztást ad, a sofőr tudja, hogy a holttérben valós veszély áll fenn az ütközésre.
Univerzális megoldásként a CAM1000 használható szinte bármilyen haszongépjárműhöz, és tökéletesen illik a Dometic 2019 monitorsorozathoz. Az integrált infravörös LED-ek garantálják a jó képminőséget még éjszaka is.
Problémamentes beszerelés
A Dometic a beszereléshez is innovációval állt elő. A piacon kapható legtöbb rendszerrel ellentétben a CAM1000 beszerelése kifejezetten rövid idő alatt, csekély energiabefektetéssel megoldható. Minden komponens (többek között a GPS-érzékelő, az infravörös LED-ek és a kezelőpanel) integrálva van a kompakt kameraházba. Csak az áramforráshoz kell csatlakoztatni, és nincs szükség semmilyen más járműrendszerhez illeszteni, valamint nincs szükség többszöri újrakalibrálásra. Távolságjelek jelennek meg a monitoron, hogy megkönnyítsék a kamera beállítását az üzembe helyezés során. A legtöbb esetben a meglévő monitorok használhatók.

Teljes mértékben megfelel az új jogi követelményeknek
2018 novemberében a Német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium kiadott egy ajánlást, amely újrafogalmazza a műszaki követelményeket a holtterek miatt bekövetkező balesetek megelőzésére készült alkalmas megoldásokra – haszongépjárművenként 1500 eurós támogatással.
Az átfogó, terepen végzett teszteket követően a Dometic CAM1000 sikeresen megfelelt minden felülvizsgálatnak, és alkalmas az állami támogatás igénybevételére Németországban.
Dometic