Menü

Blog

Vezetés, utazás, hosszú utak megtétele

Léteznek a kamionos szakma esetén hátulütők?

A kamionos szakma sok esetben kecsegtető lehet az emberek számára, akik nem találják utukat a nagyvilágban, és nem érzik jól magukat irodai környezetben. Érdemes azonban jól megfontolni, milyen lehetőségek közül válogathat valaki, hiszen nem minden az, aminek elsőre látszik!

Gondold át lehetőségeidet!

Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozhass, sok apróságot kell szemügyre venni, amelyeknek egy-egy szakma esetén meg kell felelni. A kamionosok élete sem csupa öröm, rengeteg szabálynak és elvárásnak kell megfelelni ahhoz, hogy megfelelően végezhesd a munkád.

Melyek ezek a negatívan értelmezhető szempontok?

Az első és talán legfontosabb, amivel tisztában kell lennie minden kezdő kamionosnak, hogy nagyon sok időt töltesz majd távol otthonodtól, családodtól, barátaidtól. Ezzel a helyzettel meg kell barátkozni ahhoz, hogy tökéletesen tudd végezni leendő munkádat. Ha ezt nem fogadod el, és nem tudsz úgy élni, hogy két, három vagy akár több héten keresztül csak az internet adta lehetőségek által kommunikálhatsz, akkor nem neked való ez a munkakör.

Azt is tudni kell, hogy a fuvarok kötött idejűek, tehát időre kell szállítani az árut, ami azt jelenti, hogy nem kocsikázhatod el az időt, hanem ténylegesen a kijelölt útvonalon kell közlekedned, hogy időben elérd úti célodat.

A kötött időhöz pedig kötelező pihenőidők is társulnak, amelyeket minden esetben be kell tartani, ha el akarod kerülni a büntetést. Ezeket az időket érdemes kihasználni, és megpróbálni úgy alakítani, hogy valamely nagyobb város mellett állj meg, ahol körül is tudsz nézni, megismerheted a hely kultúráját. Ha azonban nem így alakul, célszerű nyelvtanulásra fordítani az időt, hiszen a külföldi országokban szeretik, ha a saját nyelvükön szólnak hozzájuk, valószínű sokkal gördülékenyebben is zajlik majd a kommunikáció.

Nem elhanyagolható az a tényező sem, hogy sokszor nem olyan tisztálkodási helyekhez van kötve az ember, amelyekre számítana, így az alkalmazkodóképesség is nagy erény ebben a szakmában.

Hátulütők tehát léteznek, amelyeket ki kell küszöbölni ahhoz, hogy megfelelően végezhesd munkád!

Amennyiben szeretnél még több információt megtudni a kamionos szakma fortélyairól, kövess minket a BestCamion Facebook oldalán!