Menü

Blog

Iparági hírek

Lehullt a lepel a Tesla kamionjának áráról

Múlt hét pénteken kiderült, hogy mennyibe „fáj” majd a Tesla elektromos hajtású haszongépjárműve. A Facebookon és a blogon is sokat írtunk a Tesla újításáról. A hibrid technikán is túlmutató, tisztán elektromos hajtású kamionoknak már neve is van, a Tesla Semi esetében pedig már azt is tudjuk, hogy mennyire mélyen kell a zsebekbe nyúlni akkor, ha ilyen járműre szeretne beruházni valaki. A helyzet, nem is annyira borzasztó, mint azt sokan remélték. Az árak több kategóriába sorolhatók:
  • 150000 USD – kb 40 millió forint
Ezért az árért 483 kilométert kap, aki ilyen kamion választ. Ebbe az árkategóriába tartozó Tesla kamion 300 mérföld hatótávolságú.
  • 180000 USD – kb 48 millió forint
A plusz 8 millió forint azért van kialakítva az árban az előző változathoz képest, mert bizonyos Tesla kamionok 500 mérföldet, vagyis 800 kilométert is képesek lesznek megtenni.
  • 200000 USD – kb 43 millió forint
Akár a fesztiválok bérleteire, úgy a Tesla elektromos kamionjára is van early bird jegy. Azoknak kell kicsit mélyebben a zsebébe nyúlniuk, akik úttörőként - a szó szoros értelmében – szeretnének hozzájutni a járműhöz, ugyanis ennyit kell fizetni az ún. Founders Seriesért. A kamionok ellenértékét, ég egy 20000 dolláros előleg is gazdagítja. A szakértők úgy vélték, hogy a kamion ára 250000 dollár körül mozog majd. Minimálisan tévedtek, ám a fogyasztók szempontjából azt mondhatjuk, hála istennek.

Vége a titkolózásnak, elárulták a Tesla-kamion árát