Menü

Blog

Iparági hírek

Legyártották az 5000. DAF Trucks tehergépkocsit Tajvanban

A DAF Trucks a piacvezető az európai márkák közül

Lenyűgözően növekedik a DAF Trucks Tajvanban. Legördült az 5000. tehergépkocsi a gyártósorról kevesebb mint tíz évvel a Daduban működő üzem megnyitása után. A 12 tonna össztömeg feletti kategóriában elért közel 30 százalékos piaci részesedésével a DAF Tajvanban egyértelműen piacvezető a nem ázsiai tehergépkocsi-márkák körében.

[caption id="attachment_792" align="aligncenter" width="715"]DAF A Tajvanban gyártott 5000. DAF tehergépkocsit — az előtérben — az ázsiai papíripari óriáscég, a Shan-Loong vette át. Ez már a vállalat 115. DAF tehergépkocsija. Ezzel a DAF CF 85.410 nyerges vontatóval papíripari nyersanyagokat szállítanak majd.[/caption]

A DAF Trucks hetente szállít részegységeket a népszerű LF, CF és XF105 típusokhoz az Eindhovenben és Leylandben működő gyáraiból Tajvanba, ahol partnere, a Formosa Plastics Group, naponta átlagosan négy tehergépkocsit szerel össze. Mindegyik járművet nagyon megbízható és gazdaságos, Euro 5-ös PACCAR motor hajt. Két évvel ezelőtt Daduban jelentősen kibővítették a rendkívül korszerű összeszerelő gyártósort, hogy kielégíthessék a DAF tehergépkocsik iránti növekvő keresletet Tajvanban.

„A Tajvanban összeszerelt DAF teherautók minősége ugyanolyan magas színvonalú, mint azoké a járműveké, amelyek Hollandiában, illetve az Egyesült Királyságban gördülnek le a gyártósorról” – mondta Geert van Genugten, aki a DAF Trucks délkelet-ázsiai értékesítéséért felelős. „Az 5000. tajvani DAF teherautó egy CF 85.410 nyerges vontató, amellyel papíripari nyersanyagokat szállítanak majd.”

„Az iparágban etalonnak számító kilométerköltség”

A páratlan minőséggel társuló kis üzemanyag-fogyasztást nagyra értékelik a tajvani tehergépkocsi-üzemeltetők. „A DAF tehergépkocsik kimagasló megbízhatósága és kis kilométerköltsége etalonnak számít az iparágban” – ezzel magyarázza a DAF sikerét Tajvanban Wilfred Wang, a Formosa Plastics Group elnök-vezérigazgatója.

„Továbbá a szigeten gyorsan kiépült a DAF márkakereskedők sűrű hálózata, amely csúcsminőségű szolgáltatásokat és alkatrész-ellátást nyújt.”

A DAF DNS tudatos választása

Richard Zink, a DAF Trucks marketingért és értékesítésért felelős igazgatója figyelemmel kísérte, ahogy a tajvani tehergépkocsi-piac szívébe fogadta a DAF márkát:

„Nagyon büszkék vagyunk a Formosa Plastics Group cégcsoporttal kialakított partneri kapcsolatunkra. Közösen fantasztikus teherautókat gyártunk, amelyek túlszárnyalják az ügyfelek várakozásait. Egyre több neves tajvani fuvarozóvállalat választja a DAF márkát. Akárcsak a világ többi részén, tudatosan voksolnak a mi DNS-ünkre: egyedülálló minőség, alacsony szintű teljes birtoklási költség, a legnagyobb üzemidő és élenjáró kényelem a gépkocsivezetőnek.”

Amennyiben még több információt szeretnél kapni a DAF tehergépjárművekről, kövesd a BestCamion Facebook oldalát!