×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Praktikus tanácsok vezetéshez

Korlátozott forgalmú övezetek területi felsorolása, a fővárosi teherforgalomban

A BKK Teherforgalom Budapest védett, illetve korlátozott forgalmú teherforgalmi övezeteinek kezeléséért felelős. Ezekbe az övezetekbe díjfizetés után lehet behajtani, amit legegyszerűbben az interneten tehet meg, a TOBI online rendszerben.
Honlapunkon a különböző övezetekre érvényes szabályokat is megtalálja. A fővárosi teherforgalmi behajtási rendszert 2012. január 1-jétől a Budapesti Közlekedési Központ üzemelteti, közszolgáltatási szerződés alapján.

Ez nem csupán a hozzájárulásokkal kapcsolatos adminisztrációs teendőket, a kerületi önkormányzatokkal folytatott egyeztetéseket, valamint a korlátozott forgalmú övezet jelzőtáblarendszerének üzemelétetését jelenti, hanem a teherforgalmi behajtási rendszer folyamatos fejlesztését is.

Mikor kell behajtási hozzájárulást igényelnem?
Korlátozott forgalmú övezetbe akkor kell behajtási hozzájárulást igényelni, ha a tehergépjármű forgalmi engedélye szerinti megengedett legnagyobb össztömege meghaladja az úti cél össztömeg-korlátozását, és a tehergépjármű nem részesül egyéb jogszabály alapján felmentésben.

Mely járművek részére nem kell behajtási hozzájárulás az össztömeg-korlátozott övezetekbe?

a) a KRESZ 14. § (12) bekezdésében meghatározott jármű,

b) a KRESZ 49. §-ában meghatározott, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel jogszerűen felszerelt jármű,

c) a KRESZ 50. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott tevékenységeket végző, figyelmeztető jelzéssel felszerelt, és azt jogszerűen használó jármű,

d) a külön jogszabályban meghatározott, megengedett össztömeget vagy tengelyterhelést meghaladó, érvényes közútkezelői hozzájárulással rendelkező jármű.

A KRESZ 14. § (12) bekezdése alapján a korlátozott forgalmú övezet (zóna) jelzőtáblánál a köztisztasági és közegészségügyi feladat vagy postai gyűjtő- és kézbesítőszolgálat ellátására szolgáló járművel a tilalom ellenére be szabad hajtani, ha ez a feladat ellátása érdekében elkerülhetetlen; a feladat elvégzése után az utat minden járműnek haladéktalanul el kell hagynia.

A KRESZ 50. § (1) bekezdése határozza meg, hogy a jármű figyelmeztetőjelzést adó berendezését működtetni a következő esetekben kell:

a) ha a jármű

aa) az út vagy közmű építését, tisztítását, fenntartását (javítását),

ab) a települési (kommunális) hulladék, ideértve a szelektíven gyűjtött hulladék összegyűjtését végzi.

c) a járművek hatósági elszállításához, illetve a kerékbilincs alkalmazásához rendszeresen használt járművön e tevékenységek végzése közben,

i) személy- és vagyonvédelmi tevékenység keretében vagy a pénzügyi szolgáltatást végző szervezet által üzemeltetett pénz- és értékszállítást rendszeresen végző járművön a feladat végzése közben,

j) közterületi polgárőri szolgálat ellátása során e tevékenységet végző járművön a feladat végzése közben.

Ezen tevékenységeket végző jármű vezetője, ha a munka végzése érdekében elkerülhetetlen, a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti és a forgalmat lényegesen nem akadályozza, többek között behajthat olyan útra vagy övezetbe ahová egyébként behajtania tilos.

A KRESZ azonban kimondja, hogyha az 50. § (1) bekezdés szerinti jármű nem az (1) bekezdésben meghatározott tevékenységet végez, a jármű figyelmeztetőjelzést adó berendezését működtetni nem szabad. Ez azt jelenti, hogy a munkaterület megközelítése során – amikor a jármű közlekedésével a közúti forgalomban részt vevő többi jármű részére nem jelent veszélyt – a figyelmeztetőjelzés használata tilos, azaz a figyelmeztetőjelzés használatához fűződő, fent meghatározott kedvezmények sem illetik meg.

Milyen adatokat kell megadni feltétlenül az adatlapon az ügymenet megkezdéséhez?
Feltétlenül meg kell adni az igénylő és az ügyintéző nevét, telefonszámát, e-mail-címét, az igényelt hozzájárulás kódját, a jármű típuskódját (pl. tgk.), a megengedett legnagyobb össztömegét, az igényelt hozzájárulás mennyiségét, az igényelt hozzájárulás érvényességi idejének kezdetét és végét ahhoz, hogy a kérelem feldolgozását el tudják kezdeni.

Hogyan adható le a kitöltött adatlap és a forgalmi engedély másolata?
Az igénylőlapot le lehet adni e-mailben, faxon, illetve személyesen a honlapon feltüntetett elérhetőségeken. Az online ügyfélszolgálat használatával egyszerűen elintézheti az igénylést, a hozzájárulás költségeinek kiegyenlítését, illetve folyamatosan nyomon követheti a kérelem állapotát is.

Honnan tudom meg, hogy melyik övezetbe kell behajtási hozzájárulást kérnem?
Az övezetet a térkép segítségével állapíthatja meg az érkezési vagy szállítási cím alapján. A térképeket ezen a linken találja: http://www.bkk.hu/teherforgalom/korlatozott-forgalmu-ovezetek/teruleti-felsorolas/ (Illetve lentebb részletesen felsoroljuk, ha nem akar kattintani) Az online ügyfélszolgálati felületen elég, ha megadja az érkezési címet, nem kell külön rögzítenie az övezetet.

Mennyibe kerül a behajtási hozzájárulás?
A költségtérítés nettó 2000 forint, a jármű-regisztráció egyszeri nettó költsége papíralapú igénylés esetén 3000, online igénylés esetén 2000 forint. A költségtérítéshez és a regisztrációs költséghez hozzá kell adni a védett övezeti várakozási díjat, amelyet csökkenthetnek a kedvezmények, vagy növel a környezetvédelmi felár.

Milyen kedvezményeket kaphatok?
A kedvezményekről és a környezetvédelmi felárról részletes tájékoztatást olvashat ide kattintva.

A mikro- és a kisvállalkozások 20%-os kedvezménye is növelhető a fővárosi telephelyért járó 10%-os kedvezménnyel?
A fővárosi telep- vagy tárolóhelyért járó 10%-os kedvezményt bővítettük további 10%-kal a mikro- és kisvállalkozások részére.

Mit jelent a kombinált hozzájárulás?
A kombinált behajtási hozzájárulás két vagy több szomszédos, 12 tonnás korlátozott forgalmú övezetbe történő szállítás esetén igényelhető. A meghatározott feltételeket a TOBI-program a címek leadásánál automatikusan figyeli, és hozzárendeli a megfelelő kedvezményt az igényléshez.


3,5 tonnás korlátozott forgalmú övezetek


Buda (kód: B35)
Területe: a Bem rakpart–Jégverem utca–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Várkert rakpart–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Goldmann György tér–Irinyi József utca–Október 23. utca–Bocskai út–Karolina út–Villányi út–Budaörsi út–Alkotás utca–Magyar jakobinusok tere–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút–Bem József utca–Margit körút által határolt terület, valamint a határoló utak és terek közül a Bem rakpart, a Jégverem utca, a Fő utca, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, az Ybl Miklós tér, a Várkert rakpart, a Döbrentei tér, a Szent Gellért rakpart, a Szent Gellért tér és a Műegyetem rakpart.
Kivéve:
–a külön jogszabályban meghatározott védett övezet,
– a Tölgyfa utca.
Kivéve célforgalommal:
a Fehérvári út (Október 23. utca és Fehérvári úti piac közötti szakasza).
Időbeli hatály: 7 órától 18 óráig és 22 órától 5 óráig.

 

Kelenvölgy (KV35)


Területe: a Balatoni út–Egér út–Csákvár utca–balatoni vasútvonal–Ady Endre út–Horogszegi határsor–Bódog utca által határolt terület, valamint a határoló utak és terek közül a Horogszegi határsor és a Bódog utca.
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Pest (P35)


Területe: az Újpesti rakpart–Bessenyei utca–Váci út–Nyugati tér–Jókai utca–Podmaniczky utca–Teréz körút–Erzsébet körút–Blaha Lujza tér–József körút–Ferenc körút–Boráros tér–Közraktár utca–Csarnok tér–Sóház utca–Vámház körút–Fővám tér–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Belgrád rakpart–Eötvös tér–Széchenyi István tér–Széchenyi rakpart–Markó utca–Balassi Bálint utca–Jászai Mari tér által határolt terület, valamint a határoló utak és terek közül a Belgrád rakpart, a Március 15. tér, az Eötvös tér, a Széchenyi István tér és a Széchenyi rakpart.
Kivéve:
– a Szent István körút és a külön jogszabályban meghatározott védett övezetek.
Időbeli hatály: 7 órától 18 óráig és 22 órától 5 óráig.

 

Dél–Pest (DP35)


Területe: a Határ út–Ady Endre út–Corvin körút–Üllői út–Lehel utca–Vak Bottyán utca–szolnoki vasútvonal–Lakatos út–Gyömrői út–Hangár utca–Felsőcsatári út–Álmos utca–Frangepán utca–Csévéző út–Ráday Gedeon utca–Fedezék utca–szolnoki vasútvonal–városhatár–M5 bevezető szakasza–Vecsési út–Hunyadi János utca–Nagykőrösi út által határolt terület, beleértve–az Ady Endre út, a Corvin körút, a Határ út, az Üllői út, a Gyömrői út, a Lehel utca, a Vak Bottyán utca, a Nagykőrösi út, az M5 bevezető szakasza, a Ráday Gedeon utca és Vecsési út kivételével–a határoló utakat és tereket.
Kivéve:
– a Hofherr Albert utca–Kócsag utca–kecskeméti vasútvonal–Iparos utca által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket,
– Besence utca, Gilice tér (Közdűlő utca és Péterhalmi út közötti szakasza), Hengersor utca, Ipacsfa utca, Közdűlő utca, Liszt Ferenc utca, Méta utca (Nagykőrösi út és Ipacsfa utca közötti szakasza), Üllői út, Péterhalmi út (Gilice tér és Péterhalmi út 8. szám ipari park kapu közötti szakasza), Puskás Ferenc utca (Hengersor utca és Vaslemez utca közötti szakasza), Ráday Gedeon utca (Fedezék utca és Gyömrői út közötti szakasza), Reviczky utca (Vaslemez utca és Liszt Ferenc utca közötti szakasza),Vas Gereben utca, Vaslemez utca, Zádor utca.
Kivéve célforgalommal:
– Kivéve célforgalommal: Fedezék utca (Ráday Gedeon utca és Gyöngyvirág utca közötti szakasza), Hofherr Albert utca (Nagykőrösi út és Hofherr Albert utca 3. szám közötti szakasza), Jegenyefa sor, Katona József utca (Hofher Albert utca Temesvár utca közötti szakasza), Lakatos út (Nefelejcs utca és Jegenyefa sor közötti szakasza), Liget utca, Nefelejcs utca (Lakatos út és Csillag utca közötti szakasza), Temesvár u. (Katona József utca gyárkapu közötti szakasza).
Időbeli hatály: 12 órától 17 óráig és 19 órától 10 óráig.


7,5 tonnás korlátozott forgalmú övezetek


Észak–Buda (EB75)
Területe: a Szépvölgyi út–Zöldlomb utca–Csatárka út–Kapy út–Csévi út–Kelemen László utca–Hűvösvölgyi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Széll Kálmán tér–Margit körút–Bem József utca–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Lajos utca által határolt terület, beleértve a határoló utak és terek közül a Széll Kálmán tér, a Margit körút, a Bem József utca, valamint a Tölgyfa utca.
Időbeli hatály: 7 órától 18 óráig és 22 órától 5 óráig.

 

Közép–Pest (P75)
Területe: a Róbert Károly körút–Hungária körút–Könyves Kálmán körút–Mester utca–Máriássy utca–Soroksári út–Vágóhíd utca–Lechner Ödön fasor–Boráros tér–Duna által határolt terület,
Kivéve:
– a külön jogszabályban meghatározott védett övezetek,
– Pest 3,5t–ás korlátozott forgalmú övezet.
Kivéve célforgalommal:
– Aba utca, Kőbányai út (Könyves Kálmán körút és Kőbányai út 26. közötti szakasza), Mohács utca (Vágány utca és Szabolcs utca közötti szakasza), Szabolcs utca (Mohács utca és Aba utca közötti szakasza), Vágány utca (Róbert Károly körút és Mohács utca közötti szakasza).
Időbeli hatály: 7 órától 18 óráig és 22 órától 5 óráig.

 

Pesterzsébet (DP75)


Területe: a Határ út–Helsinki út–Wesselényi utca–Lenke utca–Bólyai János utca–Vágóhíd utca–Alsó határút–Köves út–Szentlőrinci út–M5 bevezető szakasza–Nagykőrösi út által határolt terület.
Kivéve:
– Béga utca
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Csepel–Csillagtelep (CS75)


Területe: a II. Rákóczi Ferenc út–Erdősor utca–Szabadság utca–Plútó utca (Szabadság utca–Kis Nyírfa utca közötti szakasza)–Kis Nyírfa utca által határolt terület beleértve a Szabadság utca és Plútó utca (Szabadság utca–Kis Nyírfa utca közötti szakasza).
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig


12 tonnás korlátozott forgalmú övezetek


Észak–Buda (EB1)
Területe: a Duna–gróf Esterházy János rakpart–Slachta Margit rakpart–Újlaki rakpart (Margit hídi lehajtóig)–Árpád fejedelem útja–Lajos utca–Szépvölgyi út–Zöldlomb utca–Csatárka út–Kapy út–Csévi út–Kelemen László utca–Hűvösvölgyi út–Budakeszi út–városhatár által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, valamint a gróf Esterházy János rakpart, Slachta Margit rakpart, Újlaki rakpart.
Kivéve:
– a külön jogszabályban meghatározott védett övezetek,
– Árpád–híd, Batthyány utca, Bécsi út (Vörösvári út és városhatár közötti szakasza), Rákóczi utca, Szentendrei út (Vörösvári út és Rákóczi utca közötti szakasza), Vörösvári út.
Kivéve célforgalommal:
– Csillaghegyi út – Bründl Árok – Szőlőkert utca – Huszti út – Kazal utca – Kunigunda útja – Dinamó utca – Törökkő utca által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket.
– Attila utca (Rákóczi út és Attila utca 77. közötti szakasza), Bécsi út (Vörösvári út és Tégla utca közötti szakasza), Bogdáni út (Szentendrei út és Óbudai rakpart közötti szakasza), Búza utca (Selyemfonó utca és Ladik utca közötti szakasza), Farkastorki út (Bécsi út és Hidegkúti Nándor utca közötti szakasza), Gázgyár utca (Záhony utca és Pók utcai aluljáró közötti szakasza), Huszti út (Kéve utca és Szőlőkert utca közötti szakasza), Ipartelep utca, Jégtörő utca (Záhony utca és Óbudai rakpart közötti szakasza), Kiss János utca, Kunigunda útja (Fehéregyházi út és Szőlőkert utca közötti szakasza), Ladik utca, Madzsar József utca (Ipartelep utca és Pünkösdfürdő utca közötti szakasza), Mozaik utca, Hidegkúti Nándor utca, Perényi út (Bécsi út és Hidegkúti Nándor utca, közötti szakasza), Pomázi út, Törökkő utca (a Pomázi utca és a Csillaghegyi út közötti szakasza), Zaj utca (Kunigunda útja és Zaj utca 24. közötti szakasza), Záhony utca (Szentendrei út és Jégtörő utca közötti szakasza).
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Hegyvidék (HB1)


Területe: a Budakeszi út – Szilágyi Erzsébet fasor – Széll Kálmán tér – Krisztina körút – Magyar jakobinusok tere – Alkotás utca – Budaörsi út – M1–M7 bevezető szakasza – városhatár által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket.
Kivéve:
– a külön jogszabályban meghatározott védett övezet.
Kivéve célforgalommal:
– M1–M7 bevezető szakasza (városhatár és Egér út között), Budaörsi út (városhatár és az Egér út között), Egér út (Budaörsi út és a M1–M7 bevezető szakasza közötti szakasz).
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Dél–Buda (DB1)


Területe: a Budai alsó rakpart – Duna – városhatár – M1–M7 bevezető szakasza – Budaörsi út – Villányi út – Karolina út – Bocskai út – Október 23. utca – Irinyi József utca – Goldmann György tér által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket.
Kivéve:
– M0, M6 (városhatár és M0 közötti szakasza), 6–os számú főközlekedési út bevezető szakasza (városhatár és M0 közötti szakasz).
Kivéve célforgalommal: 6–os számú főközlekedési út bevezető szakasza (M0 és Hunyadi János út közötti szakasza), Balatoni út (M0 és Szabadkai utca közötti szakasza), Bányalég utca, Budafoki út (Dombóvári út és Hunyadi János út közötti szakasza), Budaörsi út (Egér út és városhatár közötti szakasza), Campona utca, Egér út (M1–M7 bevezető szakasza és Kőérberki út közötti szakasza), Dombóvári út (Budafoki út és a Vízpart utca közti szakasza), Dózsa György út (Balatoni út és Kamaraerdei út közötti szakasza), Fonó utca, Gyár utca, Hauszmann Alajos utca (Budafoki út és Szerémi út közötti szakasza), Háros utca (Nagytétényi út és a 6. számú főközlekedési út közötti szakasza), Hengermalom utca (Szerémi út és Duna közötti szakasza), Hunyadi János út, Kőérberki út (Egér út és Repülőtéri út közötti szakasza), Rákóczi híd, Repülőtéri út (Kőérberki út városhatár közötti szakasza), M1–M7 bevezető szakasza (városhatár és Egér út között), Nagytétényi út (Jókai Mór utca és Vágóhíd utca közötti szakasza, valamint a városhatár és Bányalég utca közötti szakasza), Szabadkai út (Balatoni út Szabadkai út 20–22. közötti szakasza), Szerémi út (Hengermalom utca és Hauszmann Alajos utca közötti szakasza), Vilmos utca (6. számú főközlekedési út és a Nagytétényi út közötti szakasza).
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Észak–Pest (ÉP1)


Területe: a Duna – Árpád–híd – Róbert Károly körút – Hungária körút – Kerepesi út – Veres Péter út – Szabadföld út – városhatár által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket.
Kivéve:
– M0, M3 bevezető szakasza (Hungária körút és városhatár közötti szakasza), Árpád híd, Róbert Károly körút.
Kivéve célforgalommal:
– városhatár – M0 autóút – 2/A fő közlekedési út – Váci út – Garam utca – Duna által határolt terület, beleérve a határoló utakat és tereket.
– Bogáncs utca (Régi Fóti út és Kosd utca közötti szakasza), Drégelyvár utca (Késmárk utca és Molnár Viktor utca közötti szakasza), Dunakeszi összekötő út (Károlyi Sándor utca és Harsányi Kálmán utca közötti szakasza), Felsőkert utca, Fóti út (Váci út és Megyeri út közötti szakasza), Harsányi Kálmán utca (Székely Elek utca és Dunakeszi összekötő út közötti szakasza), Irányi Dániel utca (Megyeri út és a Baross utca közötti szakasza), Ipari park utca, Íves út, Kanizsai Dorottya utca (Székely Elek utca és a Visonta utca közötti szakasza), Károlyi Sándor út (Székely Elek utca és a Dunakeszi összekötő út közötti szakasza), Késmárk utca, Közvágóhíd utca (Mogyoród útja és ipartelep kapuja közötti szakasz), Labdarúgó utca (Irányi Dániel utca és Labdarúgó utca 15. szám közötti szakasza), Lőcsevár utca (Molnár Viktor utca és a Rákospalotai körvasút sor közötti szakasza, Megyeri út (Megyeri út 51. és Íves út közötti szakasza, valamint a Váci út és a Fóti út közötti szakasza), Mélyfúró utca, Mogyoród útja (Régi Fóti út – Közvágóhíd utca közötti szakaz), Molnár Viktor utca (Drégelyvár utca és Lőcsevár utca közötti szakasza) , Nyírpalota út (Szentmihályi út és Szilas–patak közötti szakasza), Óceánárok utca (M0 és Megyeri út közötti szakasza), 21105. számú út (M0 és Szentmihályi út között), Rákospalotai határút (Szentmihályi út és Vezseny utca közötti szakasza), Rákospalotai körvasút sor (Lőcsevár utca és a Vezseny utca közötti szakasza), Régi Fóti út (Mogyoród útja és a városhatár közötti szakasza), Sarjú utca, Szabadföld út, Szántóföld út (Régi Fóti út és Kosd utca közötti szakasza), Szentmihályi út (Rákospalotai határút és M3 közötti szakasza), Székely Elek utca (Károlyi Sándor út és Harsányi Kálmán utca közötti szakasza) Városkapu utca, Veres Péter út (Szabadföld út és Sarjú utca közötti szakasza), Vezseny utca, Visonta utca.
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Kelet–Pest (KP1)


Területe: a Szabadföld út – Veres Péter út – Kerepesi út – Hungária körút – Könyves Kálmán körút – Üllői út – Ferihegyi repülőtérre vezető út – Üllői út – városhatár által határolt terület, beleérve a határoló utakat és tereket.
Kivéve:
– a külön jogszabályban meghatározott védett övezetek,
– Dél–Pest 3,5 tonnás korlátozott forgalmú övezet.
Kivéve célforgalommal:
– a Vaspálya utca – Kőér utca – Basa utca – Száva utca – Fogadó utca – Gém utca – Hízlaló tér – Fertő utca – Bihari út – Horog utca – Kőbányai út – Liget tér által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket,
– a Tündérfürt utca – Eszterlánc utca – Ezüstfa utca – Tarkarét utca – Bogáncsvirág utca – Fátyolka utca – Jászberényi út által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket,
– a Jászberényi út – Maglódi út – Sírkert utca – Kozma utca által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket,
– a Halom utca – Kolozsvári utca – Füzér utca – Liget utca által határolt terület, beleértve a határol utakat és tereket,
– Bökényföldi út (Cinkotai út és Zsemlékes utca közötti szakasza), Cinkotai út, Ferihegyi repülőtérre vezető út (Gyömrői út és városhatár közötti szakasza), Gyömrői út, Horog utca, Igló utca, Jászberényi út (Fehér út és 501. utca közötti szakasza), Keresztúri út (Pesti út és a Gyógyszergyári utca közötti szakasza), Kis Károshíd utca, Korponai utca (Liget tér és Liget utca közötti szakasza), Kőbányai út (Vaspálya utca és a Kőbányai út 26. közötti szakasza), Liget utca (Korponai utca és Halom utca közötti szakasza), Nagytarcsai út, Összekötő utca (Pesti út Ecseri dűlő közötti szakasza), Pesti út (501. utca és Cinkotai út közötti szakasza, valamint városhatár és Összekötő utca közötti szakasza), Rákosligeti határút, Strázsahegyi dűlő (Összekötő utca és Törpegém utca közötti szakasza, Rákosmezei út (Összekötő utca és Törpegém utca közötti szakasza), Ecseri dűlő (Összekötő utca és Függőcinege utca közötti szakasza), Régi vám utca, Régi vám köz, Simongát utca, Szabadföld út (városhatár és a Sarjú utca közötti szakasza), Tarcsai út (városhatár és Kis Károshíd utca közötti szakasza), Tündérfürt utca, Újhegyi út (Gyömrői út és Újhegyi út 7. közötti szakasza), Vaspálya utca.
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Dél–Pest (DP1)
Területe: a Ferihegyi repülőtérre vezető út – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Mester utca – Máriássy utca – Soroksári út – Vágóhíd utca – Lechner Ödön fasor – Boráros tér – Duna – Soroksári Duna ág – városhatár által határolt terület, beleértve – a Boráros tér kivételével – a határoló utakat és tereket.
Kivéve:
– Dél–Pest 3,5 tonnás korlátozott forgalmú övezet,
– Pesterzsébet 7,5 tonnás korlátozott forgalmú övezet.
– M0 autóút, M5 bevezető szakasza (Nagykőrösi út és városhatár között), Gyáli út (Határ út és Könyves Kálmán körút közötti szakasza), Nagykőrösi út (Határ út Nagybani piac kapuja közötti szakasza).
Kivéve célforgalommal:
– a Hofherr Albert utca – Kócsag utca – kecskeméti vasútvonal – Iparos utca által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket,
– a Soroksári út – Könyves Kálmán körút – Mester utca – Illatos út – Gubacsi út – Szabadkai út által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket,
– M5 bevezető szakasz – Szentlőrinci út csomópont le– és felhajtó ágai,
– Beöthy utca, Besence utca, Béga utca, Csepel rakpart, Csont utca, Ecseri út (Táblás köz és Gyáli út közötti szakasza), Grassalkovich út (Meddőhányó utca és Ócsai út közötti szakasza), Gyömrői út, Gilice tér (Közdűlő utca és Péterhalmi út közötti szakasza), Gubacsi út (Máriássy utca és Könyves Kálmán körút közötti szakasza), Hajóállomás utca, Helyi kikötő út, Hídépítő utca, Hofherr Albert utca (Nagykőrösi út és Hofherr Albert utca 3. szám közötti szakasza), Illatos út, Ipacsfa utca, Kiskalmár utca, Köves utca (Szentlőrinci út és Köves út 1. szám közötti szakasza), Közdűlő utca, Kvassay Jenő út, Laczkovics utca, Máriássy utca (Gubacsi út és Mester utca közötti szakasza), Mester utca (Máriássy utca és Könyves Kálmán körút közötti szakasza), Péterhalmi út (Gilice tér és Péterhalmi út 8. szám ipari park kapu közötti szakasza), Rákóczi híd, Meddőhányó utca, Méta utca (Nagykőrösi út és Ipacsfa utca közötti szakasza), Ócsai út, Soroksári út (Vágóhíd utca és Illatos út közötti szakasza), Szentlőrinci út (M5 bevezető szakasz és Szentlőrinci út 17.sz.telep bejárata közötti szakasza), Táblás utca (Illatos út és Kiskalmár utca közötti szakasza), Üllői út (városhatár és a Benczúr utca közötti szakasza), Zádor utca, Zodony utca (Meddőhányó utca és ipartelep kapu közötti szakasza).
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.

 

Csepel (CS1)
Területe: A XXI. kerület közigazgatási területe
Kivéve:
– Csepel–Csillagtelep 7,5 tonnás korlátozott forgalmú övezet
Kivéve célforgalommal:
– Csepeli gyártelep területe,
– Budafoki út – Csőgyár utca – Corvin út – Védgát utca –Gubacsi hídfő – Soroksári Duna ág – Duna által határolt terület, beleértve – a Gubacsi hídfő kivételével – a határoló utakat és tereket.
– Gyepsor utca, II. Rákóczi Ferenc út (a városhatár és a Posztógyár utca közötti szakasza), II. Rákóczi Ferenc út – Betű utca – Magyar utca – Karácsony Sándor utca – Mansfeld Péter utca – Posztógyár utca által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, Csepeli út (a városhatár és Lámpás utca közötti szakasza), Duna utca, Lámpás utca, Mag utca, Popieluszko utca (Duna utca és Sás utca közötti szakasza), Teller Ede utca (Csepeli Gerincút).
Időbeli hatály: 0 órától 24 óráig.


Még több info a fővárosi teherforgalmi előírásokról a BKK erre vonatkozó aloldalán érhető el.


Információk forrása: www.bkk.hu
Címkék: