Menü

Blog

Céginformációk

Klímatisztítás: nyáron hideg, télen meleg

Minden tehergépkocsiban található valamiféle szellőztetőrendszer, kiegészülve fűtéssel és az újabban vásárolt járművek esetében klímával is. Ezek a berendezések azért fontosak, mert egy hosszabb úton senki sem szeretne nyáron megsülni, télen pedig megfagyni.

Fontos, hogy ezeket a rendszereket karban tartsák, hiszen idővel porosodnak, és nem működnek megfelelően. Ha nagyon hosszú ideig nem tisztítjuk meg a fűtés és klímarendszert, gombák, baktériumok telepedhetnek meg benne, amivel saját egészségünket is veszélyeztetjük, hiszen ezek a járműbe kerülve légúti problémákat, fertőzéseket okozhatnak.

Az utastérbe áramló dohos, poshadt, állott, penészes, vagy más irritáló, kellemetlen szagnak oka van: arra utalhat, hogy a berendezés kórokozók tenyészetévé vált, így érdemes szakértőt felkeresni, aki segíteni tud a problémán, és meg tudja tisztítani a rendszert.

Amennyiben otthon szeretnéd megoldani a problémát, arra is vannak megfelelő eszközök. Léteznek klímatisztító habok és sprayk, amelyekkel könnyen és egyszerűen megszabadulhatunk a kellemetlen és irritáló szagoktól, ám előfordulhat, hogy az eredmény nem tökéletes, a szer nem jut el a szükséges helyekre, vagy nem elég hatékony. Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, érdemes minden évben egyszer szakemberre bízni a karbantartást.

Ózonos tisztítással is elpusztíthatjuk a kórokozókat. Manapság ez az egyik legmegbízhatóbb és legnépszerűbb módszer, hiszen nagyon gyors és hatékony is egyben. Az ózonos autóklíma tisztítás során nem csak a klímarendszert, hanem az egész utasteret fertőtlenítik, ezáltal a kárpitokban, gombokon és egyéb helyeken megbújó atkákat és egyéb mikroorganizmusokat is elpusztítják. Ez a módszer azonban házilag nem valósítható meg, így szükséges felkeresni egy szervizet is, ha ezt az eljárást választjuk a takarításra.

Ne hagyjuk figyelmen kívül az egyes intő jeleket, amik arra engednek következtetni, hogy nem működik megfelelően a hűtő-fűtő rendszer a járművünkben. Ha nem hűt, vagy fűt rendesen, esetleg, egyáltalán nem érezzük a hideget vagy a meleget, mindenképpen keressünk fel valakit, aki ért hozzá.

Ne hanyagold el te sem járművedet!

Szervizünk igyekszik kielégíteni ügyfeleink összes igényét, így ha szeretnél többet megtudni szolgáltatásainkról, keresd fel honlapunkat, vagy csatlakozz a Cargobull Szerviz Facebook oldalához!