Menü

Blog

Praktikus tanácsok vezetéshez

Kérdések, amiktől megőrül egy sofőr felesége

Mindenki volt már szenvedő fél egy olyan beszélgetésben, amelyben egy adott kérdésre köpni-nyelni nem tudott. Egy ostoba, vagy kézenfekvő kérdés hallatán az ember legszívesebben azt kívánná, hogy nyíljon meg alatta a föld, vagy csak simán lekeverne egyet a beszélgetőpartnernek. A kamionsofőrök élete nem egy leányálom, ám élettársuké talán nehezebb is, hiszen ők élik meg a ház urának folyamatos hiányát. Az alábbi bejegyzésben összeszedünk 3 kérdést, amely minden sofőr feleségét kikergeti a világból.

  1. Hiányzik?

Dehogy hiányzik, imádom, hogy folyamatosan úton van és alig látom, amikor pedig igen, akkor teljes mértékben használhatatlan és fáradt.

A létező leghitványabb kérdések egyike az, ha a feleséget, barátnőt arról faggatjuk, hogy rossz-e, hogy folyamatosan úton van élete társa. Örök érvényű alapszabály, hogy ezt a kérdést akkor se tegyük fel, ha már nagyon piszkálja a fantáziánkat az esetleges válasz. Most válaszolunk minden feleség helyett egy életre: Igen, hiányzik!

  1. Nem félsz, hogy valami rossz történik vele?

Ugyan, kérlek! Ki hallott már olyanról, hogy közúton bármi baleset történt volna valaha?

Alapszabály: minden sofőr szakma veszélyesebb az átlagnál. A balesetek száma a gyors autók miatt egyre emelkedik, a sebességkorlátozásokat pedig a statisztikák szerint 10-ből 6 ember nem tartja be. Teljesen érthető, hogy minden feleség tövig rágja a körmét, hogy ne történjen semmi baj az utakon, vagy csak simán nem gondolnak bele és elhessegetik a gondolatot. Kellemetlen tudat így élni, ne kérdezzünk hülyeséget.

  1. Várod már, hogy újra láthasd?

Nem igazán. Még csak 5 napja ment el. . .

A kamionsofőr és partnere életében egyértelmű, hogy mi a legjobb rész. Ez nem más, mint az édes hazatérés. A fárasztóan unalmas munkanapok után nincs jobb érzés, mint együtt megpihenni, majd egy kiadós alvás után, rövid időt a családdal tölteni. Ez a kérdés akkor melengeti a szívet, ha már csak pár óra választja el az illetékeseket attól, hogy megint találkozzanak. Más alkalommal, ne lepődjünk meg egy pőre válaszon!

10 Things to Never Say To a Truck Driver’s Significant Other