Menü

Blog

Praktikus tanácsok gépjármű fenntartáshoz

Kamiontakarítás költséghatékonyan

A kamiontakarítás mindig kérdéses pont a tehergépjármű tulajdonosai számára. A legfőbb dilemmát az okozhatja, hogy szakemberrel végeztesd el, vagy saját magad végezd el a munkát.

Mindenkinek az a legegyszerűbb, ha átadja a feladatot valaki másnak, aki érti a dolgát és alaposan kitakarítja a járművet, de ha nem szeretnél olyan nagy összegeket költeni erre a folyamatra, könnyen és gyorsan megteheted te is a tisztítást.

A belső tér kitakarításához nem kell más, csak egy vödör víz, egy kis tisztítószer és egy rongy. Ahhoz, hogy kívül is tisztává varázsold, locsold le slaggal a járművet, vagy menj el egy olyan autómosóba, ahol saját kezűleg használhatod a vízfújót. Így egyszerűen lemoshatod a külső szennyeződéseket a kamion felületéről.

Belül törölj át mindent nedves ronggyal, hogy ne poros járműben kelljen végigcsinálnod az utazásodat. Ezt akár minden indulás előtt megteheted, hogy munka- és lakókörnyezeted az út során tiszta legyen, ne érjen semmilyen kellemetlenség abból, hogy piszkos a jármű. Könnyen kialakulhat köhögés, tüsszögés, főleg abban az esetben, ha allergiás vagy a ezekre az anyagokra.

Figyelj arra, hogy a megváltozott munkakörnyezet ellenére is egészséged megőrzése szempontjából a legjobban alakítsd ki élettered. Egy hosszú fuvar során sokkal jobban fogod érezni magad, ha egy otthonosan berendezett, tiszta, a körülményekhez képest kényelmes helyen töltöd mindennapjaid. A pihenőidők eltöltése alkalmával is sokkal kellemesebben telik majd az idő, ha rendezett térben tartózkodsz.

A megoldás pedig a saját magad munkájában rejlik. Hiszen, ha nem akarsz nagyobb összegeket kifizetni, megteheted te is, hogy kitakarítasz, nem kerül pénzbe, mégis tisztaságot varázsol a tehergépjárművedbe. A kamionok takarítása így olcsón megoldható, és még az a veszély sem áll fenn, hogy valaki, akihez elviszed a járművet, nem úgy végzi el a munkát, ahogy számodra megfelelő lenne.

Ha szeretnéd, hogy a járműved tisztasága olyan minőségű legyen, amelyben jól érzed magad, célszerű magadnak rendezett terepet biztosítani.

Amennyiben szeretnél még több információt megtudni a kamionos szakma fortélyairól, kövess minket a BestCamion Facebook oldalán!