×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Ismét jön a többórás várakozás a doveri kikötőben?

A kilátás a szigorítások enyhítésére a turisztikai forgalomban Nagy-Britanniában összezavarhatja az ellátási láncok működését és eldugíthatja a kikötőt Doverben.
Jelenleg az árukezelés zavartalanul működik Doverben, de ez hamarosan megváltozhat. A turisztikai forgalom ugyanis a kikötőben minimális. A brit kormány azonban folyamatosan lazítja a járványügyi szigorításokat, és már hamarosan brit turisták tömege indulhat meg Európa felé.
A londoni kormányzat éppen most szüntette meg a karanténkötelezettséget azon beoltott britek számára, akik az EU-ból térnek vissza nyaralásról. Tartanak tőle, hogy a gépkocsik és buszok tömege a teherautó-sorokra is hatással lesz.
A COVID-19 járvány és a Brexit drasztikusan lecsökkentette a turisztikai forgalmat a Szigetekről Franciaországba, ami lehetővé tette a kikötő dolgozóinak, hogy a papírmunkára koncentráljanak a teherautók kiszolgálásakor. Ezért a kikötő kezelői Nagy-Britannia kormányától pénzügyi támogatást és az objektum bővítését várják.
„Hosszabb kiszolgálási idők lesznek, és több formaság” – mondta Doug Bannister, a doveri kikötő elnöke azzal a kilátással kapcsolatban, hogy a személyautók visszatérnének a kikötőbe.
A doveri kikötő vezetése a brit vezetéstől 33 millió fontot kért a kikötő bővítésére és a megnövekedett forgalomhoz való igazítására. A kérvényt azonban elutasították, amit a kikötő a bíróságon támad meg.
Dover most újra kormányzati segítségért fordul, hogy bővíthesse az útlevél-ellenőrzésért felelős részt. 2019-ben Dover 2,4 millió teherautót kezelt, 2 millió személyautót és 74.000 buszt. Bannister elnök szerint a kikötőn 122 milliárd font értékű áru halad át egy évben.
trans.info

Címkék:
dover, doveri forgalom