Menü

Blog

Iparági hírek

Így oldják fel a kamionstopot egyes német államok 2021 júniusáig

A német Szövetségi Árufuvarozási Hivatal (BAG) a teherautók forgalmi korlátozásának enyhítéséről adott ki tájékoztatást. Ezek azonban csak a COVID-19 vakcinák szállítására és az oltási központok ellátására vonatkoznak.

A teherautók forgalmának korlátozására három német szövetségi államban különleges enyhítés vonatkozik, amely a jövő év június 30-ig lesz érvényben. Itt Hessen-ről (december 8-tól), Schleswig-Holstein-ről és Rajna-vidék-Pfalz-ról (mindkettő december 11-től) van szó. December 14-én Szász-Anhalt is úgy döntött, hogy hasonló lépést tesz meg – ott az enyhítés szintén június végéig tart. A BAG információi szerint a teherautók forgalmának a hétvégi és ünnepi korlátozásai a következő szállítmányokra nem vonatkoznak:

– koronavírus elleni vakcinák szállítása,

– hűtőrendszerek szállítása koronavírus vakcinák (ideiglenes) tárolására,

– oltóeszközök vagy szükséges orvosi műszerek,

– egyéb áruk szállítása, amelyeket közvetlenül a COVID-19 oltási központok működésének biztosítása miatt szükségesek,

– a fenti szállítmányokkal kapcsolatos üres járatokra.

Ugyanakkor emlékeztetni szeretnénk Önöket arra, hogy Bajorországban december 3. és január 3. között enyhítik a futárcsomagokat (legfeljebb 20 kg-os csomagok) szállító teherautók közlekedési korlátozását.

Ugyanakkor Mecklenburg-Vorpommern és Észak-Rajna-Vesztfália 2021 január 18-ig teljesen feloldotta a teherautók forgalmi korlátozását.

trans.info

Címkék:
német kamionstop