×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Így fogják a dán rendőrök ellenőrizni és büntetni a járművezetők kiküldetését

Az átmeneti időszak megállapításának oka az új IMI-nyilvántartáshoz való korlátozott hozzáférés, amelyben a fuvarozóknak a járművezetők kiküldetési időszakát kell rögzíteniük.
Ennek következtében a dán szállítmányozási hatóság nem tud tanácsot adni az iparágnak és a fuvarozóknak az (új – szerk. megj) szabályokkal kapcsolatban” – olvasható a fremtidenslogistik.dk szállítmányozási portálon.
„Ez elégedettségre, de egyben frusztrációra is okot ad.”

A dán szállítmányozási hatóság enyhébb „átmeneti megállapodásról” szóló döntését az ottani iparág elégedettséggel és csalódottsággal egyaránt fogadja.
A jelenlegi helyzetben nem marad más hátra, mint hogy a hatóságok átmeneti megközelítést alkalmazzanak az új szabályokra, ahelyett, hogy szankciókkal sújtanák a vállalatokat a szabályok be nem tartása miatt – mondta Carina Christensen, a dán fuvarozók szakszervezetének, az ITD-nek a vezérigazgatója.
– Valójában azonban a dán szállítmányozási hatóságnak már sokkal korábban be kellett volna jelentenie ezt a döntést, és nem csak most. Az IMI-nyilvántartással kapcsolatos problémák nem újdonságok sem a dán szállítmányozási hatóság, sem az ágazat számára. A szabályokkal kapcsolatos bizonytalanság nagy frusztrációhoz vezetett az iparágban – tette hozzá Christensen a fremtidenslogistik.dk számára adott interjúban.Hasonló döntést hoztak a dán hatóságok is, hogy átmeneti időszakot alkalmaznak, és nem büntetik a fuvarozókat az új jogszabály első szakaszában, amikor 2021-ben Dániában hatályba lépett a külföldről kiküldött járművezetők minimálbérére vonatkozó jogszabály. Forrás: trans.info

Címkék: