Menü

Blog

Iparági hírek

Hollandia enyhítette a COVID-korlátozásokat

Mark Rutte miniszterelnök és Ernst Kuipers egészségügyi miniszter bejelentette, hogy enyhítik a koronavírus terjedése elleni küzdelmet. Bizonyos feltételek mellett újra kinyithatnak a vendéglátóipari helyek, lehet kulturális és másféle rendezvényeket szervezni.

A lazítás január 26-án lépett életbe, és 6 hétig tart, bár a kormány 3 hét múlva elemzi a helyzetet.

Ugyanakkor a hatóságok olyan alapvető elvek betartását szorgalmazzák, mint a szociális távolságtartás, a kézmosás, a szobák szellőztetése és a COVID-19 szűrése betegség tünetei esetén.

Az új lazításnak megfelelően az út menti vendéglátóhelyek, köztük a főúthálózaton kívüliek is megnyílhatnak.

Ezekben az éttermekben azonban az alábbi feltételek érvényesek: 1,5 m távolságot kell tartani, védőmaszk ot kell hordani és este 10-kor be kell zárni (bár elvitelre van lehetőség), valamint a vendégek kötelesek felmutatni COVID-19 tanúsítványt.

Ami a főúthálózaton található éttermeket illeti, továbbra is a normál nyitvatartási időben tartanak nyitva, de 22 óra után már csak a hivatásos sofőrök támogatják, akiknek nem kell EU-tanúsítványt felmutatniuk – magyarázza a Transport en Logistiek (TLN) holland fuvarozószervezet.

Ezenkívül szerda óta a benzinkutak és az üzletek este 10 után is nyitva maradhatnak. Ezekben a helyiségekben az éttermi szolgáltatások nyitvatartási időn túl is mindenki számára elérhetőek.

Emellett a holland kormány enyhítette a karanténszabályokat is. Nem kell többé karanténba vonulniuk azoknak a kulcsfontosságú alkalmazottaknak, akik kapcsolatba kerültek valakivel, akinél pozitív lett a koronavírus-teszt, mindaddig, amíg nincsenek COVID-fertőzés tünetei.

Forrás: trans.info

Címkék: