Menü

Blog

Iparági hírek

Hogyan könnyítik meg az alkalmazások a munkát?

Bans for Trucks

A “Bans for Trucks” nevezetű alkalmazás áttekintést biztosít a kamionos forgalomkorlátozásokról legyen akár ideiglenes vagy környezetvédelmi tiltás. Az applikáció Európa és Ázsia több mint 35 országában nyújt információt a kijelölt szakaszokon. Az app útvonaltervezőként is funkcionál így könnyedén kiszámolja az út várható tényleges időtartamát. Az alkalmazás a hasonló applikációk között kiemelkedő értékeléssel rendelkezik a maga 4,2 csillagjával és több mint félmillió letöltéssel.

TransParking

Minden gépjárművezető számára ismerős jelenség, hogy egy akár teljesen ismeretlen útvonalon megálljt parancsol neki valami legyen az a tachográf vagy emberi szükségleteinek ellátása. A kamionos munka végző nem mindig van tisztában a beautózott útvonal lehetőségeivel, így a parkolóhely megtalálása külön kihívást állít a gépjárművezető elé. Fontos hozzátenni, hogy a teherautó vezető munkaidejének túllépése (tachográf szerint) súlyos bírságot vonhat maga után. A “TransParking” applikáció lehetővé teszi ingyenes parkolók keresését a megadott szakaszokon 50 km-es körzetben, továbbá a parkolók szolgáltatásairól is oszt meg információkat. Éttermek, zuhanyzók, a kiválasztott parkoló biztonsági feltételei stb. tekinthetőek meg az Európa szinten kb. 35.000 parkolóhelyre vonatkozóan.

A “TransParking” értékelése szintén kiváló 4,7 csillag a felhasználók véleménye szerint.

Loads2GO!

Számos fuvarozó vállalkozás működik egyéni vállalkozás ként. Az ilyen vállalkozások nehézsége, hogy a fuvarok keresése, illetve leszervezése is egy emberre hárul.

“Loads2GO! egy olyan alkalmazás, amely a fuvarozót teljesen függetlenné teszi a rendelések felvételében, aminek köszönhetően hozzáférést biztosít a Trans.eu Platform összes rakományához mobiltelefonján.”

A fuvarbörze mellett a Loads2GO! is támogatja az állandó megbízók fuvar megrendeléseinek kezelését is, illetve kapcsolattartásra is megfelelő a beépített chatnek köszönhetően.

TransTask

Napjainkban a szállítmányozásban alapfeltétel a szállítás folyamatának nyomon követése. Az alkalmazásban a sofőr láthatja az összes hozzárendelt rendelés részletét, például a fel- vagy lerakodás dátumát és helyét. A “TransTask” applikációt elég feltelepíteni az érintett okostelefonokra, amelyen a felmerülő problémákat fennakadásokat is jelezheti a vezető vagy a diszpécser, illetve a megrendelés teljesítéséről is lehet üzenetet küldeni az alkalmazáson keresztül.

ICE - In Case of Emergency

Ez az alkalmazás lényegében egészségügyi adatokat tárol felhasználójáról. A sofőr munka, már önmagában is hordoz egészségügyi veszélyeket az életmódból fakadóan. A belföldi sofőr és nemzetközi sofőrök viszont ezeken kívül is kvázi bármikor életveszélyes helyzetbe kerülhetnek egy közúti baleset esetén. Az “ICE - In Case of Emergency” applikációban a sofőr rögzítheti egészségügyi állapotát, fennálló betegségek, folyamatosan szedett gyógyszerek vagy akár a hozzátartozók elérhetőségét is elmentheti az applikációban. Az alkalmazás lezárt képernyőről is futtatható így a mentőszolgálat munkatársai bármiféle kezelés előtt tájékoztatást kaphatnak a kezelt kór történetéről megnövelve az életmentés sikerességének esélyét.

forrás: https://soforallasok.com/

Címkék: