×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Érdekességek

Heves vitát indított egy sofőr felvétele

Felrobbantotta a közösségi médiát egy ausztrál kamionsofőr hétfőn, aki egy útszakaszon biciklisek mellett húzott el, sávváltásra kényszerülve. A magából kikelt sofőr keresetlen szavakkal illette a kerékpározókat, a felvételt pedig fel is töltötte az internetre, amelyet rövid idő leforgása alatt, több, mint 150 ezren tekintettek meg. A megosztó tartalom és a botrányszag miatt, Charlie Butt sofőr úgy döntött, hogy törli a videót. Egy ideges sofőr, akinek "csak" elege lett.

A felvételen annyi történik, hogy a kamion sofőrjének kénytelen sávot váltania, különben lekaszálná az előtte egymás mellett (!) haladó bicikliseket. Határozott és trágár hangnemben kikel magából, majd nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel közli a mellette kerékpározókkal, hogy „Hű de biztonságos… Ti tökfejek emiatt haltok szörnyet!”

Az eredeti felvételen hallható szöveghez képest, kicsit árnyaltabban fordítottunk.

A bicikli pártiak és sofőrök azon nyomban egymásnak estek a komment szekcióban, egyértelmű győztes pedig nincs, több okból sem. Egyfelől életveszélyes az, ha egy baráti biciklitúrán a kerékpáros „konvoj” nem tartja magát a libasorban való közlekedéshez. A helyzet jelen esetben szerencsés volt, ám ez a fajta közlekedési forma jelentősen növeli a kockázatát annak, hogy amennyiben van szembejövő forgalom, akkor a szélesre nyúlt, már-már autót meghazudtoló szélességű biciklis tábort könnyen elsodorják. Ebben az esetben szerencsére nem történt ilyesmi, de Charlie Butt is felelőtlen volt.

Állítása szerint, a felvételt egy sapkájához rögzített GoPro segítségével készítette, a felvételekből azonban sokkal inkább az tűnik valószínűnek, hogy a kézben tartott mobiltelefon közelebb áll a valósághoz. Egyrészt a beállítás miatt, másrészt a kép minősége miatt is. Mondani sem kell, hogy vezetés közben ez még Ausztráliában is illegális tevékenységnek minősül. Arról nem is beszélve, hogy a kézben tartott mobiltelefon nagyban növeli a reakcióidő kitolódását, egy hirtelen veszély következtében.

Az inzultálást, már nem is említjük.

A lényeg, hogy mindkét fél hibázott, de maradjunk annyiban, hogy mind a magából kikelő sofőrnek, mind a kerékpárosoknak igaza van. Előbbinek azért, mert a biciklizés közben egymás mellett való haladás életveszélyes, utóbbiaknak pedig azért, mert egy ember sem érdemli meg az effajta tónust.

Az eset után Charlie bocsánatot kért a hangnemért, de valljuk be, jogosan akadt ki.
Ha kiakad, akkor is őrizze meg hideg vérét az úton! A biztonság létrehozásában a Best Camion is segít önnek!

'This is why you get killed’: Truck driver defends cyclist rant

Címkék:
vezetés