Menü

Blog

Ezért jó választás a fiataloknak a kamionos szakma

A Z-generáció tagjai, vagyis az 1996 után születettek mostanában teszik meg első, olykor bizonytalan lépéseiket a felnőtt munka világában. A középiskolát, esetleg egyetemet már befejezték, és talán már az első munkahelyükön bontogatják a szárnyaikat. Ebben a cikkben arra próbálunk választ adni, hogy miért lehet érdemes megfontolni a fiataloknak a kamionsofőri karriert!

Juttatások

Bár a kamionos életforma nem mindenkinek csábító, az biztos, hogy anyagilag elég kifizetődő választás. Napjainkban nagyon keresettek a fuvarozók, kamionosok, így aki keményen és ügyesen dolgozik, az biztos foglalkoztatottságra és magas jövedelemre számíthat.

Kalandok

Egy óriási, modern jármű vezetőfülkéjében ülsz, előtted kanyarog a végtelen út, ami számtalan ismeretlen, izgalmas helyre vezethet... jól hangzik, ugye? A kamionosok rengeteg új helyet ismernek meg fuvarozás közben, és bár sokat vannak egyedül, sok érdekes emberrel találkoznak a munkájuk során.

Gyors előrelépési lehetőségek

Hívogató lehet a pályaválasztásban az is, hogy kamionosként nem kell évtizedekig várnod, hogy feljebb juss a ranglétrán. A jól dolgozó, megbízható alkalmazottakat megbecsülik és szívesen kiemelik a munkaadók.

Szabadság és kihívás

Van az a fajta szabadság, amit egy íróasztal melletti munka egyszerűen nem tud biztosítani. Sok járművezető azt mondja, hogy „szerelem volt az első vezetésnél”, amikor először ült be egy tehergépjármű kormánya mögé. Az úton viszont szinte teljesen magadra vagy utalva, és csak rajtad múlik, hogy a felmerülő problémákat hogyan oldod meg - ez pedig igazán kreatívvá tesz, és kiváló hatással van az önbecsülésre!

Sokféle munka- és ütemezési lehetőség

Amikor a legtöbb ember egy profi tehergépkocsi-sofőrre gondol, akkor egy hetekig távol lévő illető jelenik meg a lelki szemei előtt. Pedig ez koránt sincs így! Persze, a többhetes utak is létező dolgok, viszont vannak regionális fuvarok is - élethelyzettől függően meg lehet oldani, hogy a munka és a magánélet egyensúlya megfelelő maradjon.

Egy biztos: a kamionvezetés egy életforma. Reméljük, minél több fiatal meglátja majd a szépségeit!

Dot

 

Címkék:
kamionos szakma