×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Érdekességek

Ezeket a filmeket ne hagyd ki, ha kamionozol

A kamionos életmód egyik legnagyobb velejárója az, ha pár napot otthon tud tölteni az ember, amikor nyugalomban kipihenheti magát. A délutáni, kora esti filmezés a népszerű, közkedvelt lazítási módok egyike. Összeszedünk számotokra három filmet, amelyet sofőrként bizony kötelező látnotok! Ezen a héten mindent összeszedünk nektek, ami a kultúra és a kamionozás kultuszával összefüggésbe hozható. Filmek, egy könyv és sok zene.

Egyelőre maradjunk a filmeknél. Íme, három alkotás rövid felvezetője, amelyeket felírhatsz a filmes bakancslistádra.

Acélcowboy

1978 régen volt. De nem annyira régen, hogy a csibészséget ne ismerte volna az emberiség. Az Acélcowboy című TV film esetében a rendezők Clayton Ray Davis vívódását közvetítették a néző felé. A pénzügyi gondokkal erősen küzdő kamionos vergődik az életben, ezért enged az ördög csábításának. Nem elég gond a nyakába az, hogy kong a pénztárcája, főhősünk még kétes üzelmekbe is keveredik, amikor Pinky Pinchus barátja megbízza egy szállítmánnyal. Clayton, a könnyű pénz reményében igent mond a felkérésre, a gondok azonban csak ezután kezdődnek.

Fekete Kutya

Patrick Swayze nem csak a Dirty Dancingben játszott nagyot. Az 1998-as Fekete Kutya című film nem más, mint a végletekig feszülő akció sorozata. Jack Crews, elvállal egy kamionos állást, hogy szelhesse az országutakat. Jack alapjáraton békés természet, ám amikor nyaka körül elkezd szorulni a hurok, előjön belőle az igazi férfi. A békés munka illúzióját hamar el kell engednie Jacknek, hiszen rövid idő elteltével kiderül, hogy a kamionon található rakomány nem más, mint illegális fegyverek arzenálja. Jack erre rájön, de kilépni már nem tud a szituációból, ezzel pedig indul a hajsza.

Smokey és a bandita

A három film közül, talán utóbbi a leginkább híres. A filmsorozat első része 1977-ben került a mozivászonra, nem kisebb szupersztárral a szereplőgárdában, mint a két lábon járó keménységgel, Burt Reynoldsszal. A főszereplő, a filmben a beszédes Bandita névre hallgat, akinek két feladata van. Sört szállítani Amerikán keresztül, valamint távol maradni a törvénybe ütköző kihágásoktól. Az előző még csak-csak, de utóbbi kritérium, hogy is mondjuk… nem nagyon sikerül.

Bármelyik filmet nézed meg, garantáltan kiélheted minden kamionokhoz kapcsolódó akció iránti szomjadat. Szakadj el a volán mögül, és kapcsolj ki!

Érdekelnek a kamionos érdekességek és hírek? Ne maradj le semmiről!

Címkék:
kamionos filmek