Menü

Blog

Vezetés, utazás, hosszú utak megtétele Iparági hírek

Extra szigorral ellenőrzik a kamionosokat Hollandiában

221 ellenőrzött kamionból, 47-et megbüntetett meg a holland Életminőség és Közlekedési felügyelet amiatt, hogy a sofőrök a kamionjuk kabinjában töltötték a pihenőidejüket. A NiT Hungary tájékoztatása szerint az ország egész területén, 7 autópályán ellenőriztek, a kiszabható büntetést pedig 1500 euróban maximalizálták. Nagyon fontos részlet, hogy kifejezetten a kelet-európai sofőrök munkakörülményeire fókuszálnak, és a razzia tovább folytatódik!
Az Európai Unió Bírósága 2017 decemberében, a sofőr pihenőideje, a napi pihenőidők és a csökkentett heti pihenőidők lehetőségét szabályozó rendeletben hozott ítéletében azt a következtetést vonta le, hogy az európai uniós jogszabály tiltja, hogy a járművezetők a rendszeres heti pihenőidejüket a kamionban töltsék.

Az ellenőrzések eredményei a holland médiában nagy port kavartak, ami nem is meglepő, hiszen fény derült olyan esetre, hogy egyes sofőrök olykor akár féléven keresztül is a kamionban élnek. Külön kiemelték, hogy meg nem nevezett kelet-európai tagállamok sofőrjeiről van szó.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

camiontruck.hu