Menü

Blog

Érdekességek

Elhagyatottan és lestrapáltan bukkantak rá a Knight Riderből ismert kamionra

A mai harmincasok-negyvenesek közül sokan nőttek fel a Knight Rideren, amelynek az egyik „főhőse” egy beszélő és távvezérelhető Pontiac TransAm volt, művésznevén KITT. KITT mellett azonban volt még egy jármű, aminek fontos szerepe volt a történetben. Volt...
A mesterséges intelligenciával és számos különleges képességgel felvértezett autó hamar kultikus figurává vált – szinte nem is létezett olyan kissrác akkoriban, aki ne szeretett volna egy ilyen távirányítós autót magának. És bár KITT vitte el a show nagy részét, akadt a sorozatban egy kamion is, amelynek rakterébe gyakran hazatért egy nagyobb kaland után, fedélzetén a Michael Knightot alakító David Hasselhoff-fal.
Egy GMG General típusú teherautóról van szó, amelynek a sorozat lezárása után nyoma veszett, azonban nemrég rábukkantak egy idahói farmon.
A kamion eredetiségének az igazolásában egy olyan cég segédkezett, amelynek a fő területe az, hogy filmekben helyez el járműveket megrendelésre. Mint utólag kiderült, a négy évadot megélt népszerű sorozat befejezése után a GMG visszakapta a teherautót, amelyen aztán továbbadtak.
Az egykori sorozatsztárt a továbbiakban is szállításra használták, de már jóval hétköznapibb szituációkban. Így kötött ki végül egy farmon, és mint ahogy sejteni lehetett, a jelenlegi tulajdonosának fogalma sem volt róla, hogy mi van a birtokában.
A felismerést követően azonban új fejezet kezdődhet a jelenleg kék színű kamion életében, amelyet 15 évnyi szolgálat után elhoznak a farmról. A tervek szerint ugyanis olyan állapotba hozzák, ahogyan a Knight Riderben is festett.

Player