×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Elérhető az EU-s támogatás kamionparkoló építésére és felújításra

Megnyílt az az EU-s pályázati lehetőség, amelyet kamionprakolók építésére, illetve a meglévő felújítására, modernebbé tételére hoztak létre. A pályázatokat január 19-ig lehet benyújtani.

Múlt csütörtökön nyílt a Connectung Europe Facility program keretén belül a Safe and secure parking infrastructure pályázat (Biztonságos parkolási infrastruktúra), amelyre a dokumentumokat 2022. január 19-ig lehet benyújtani. A beruházás megvalósítása körülbelül 4-5 évre terjedhet ki.

Minden információ ezen a linken érhető el.

A támogatás teljes költségvetése 100 millió euró.

A következő projektekre lehet pályázni:

- új, biztonságos parkoló területek kialakítását célzó munkálatok az úthálózaton és csomópontjain, ha ezek elsősorban teherautók és haszongépjárművek számára épülnek- olyan munkálatok, amelyek célja a közúti törzshálózaton és csomópontjain, vagy az úton lévő meglévő parkolóhelyek biztonságának javítása, ha ezek elsősorban teherautók és haszongépjárművek számára elérhető parkolók- optimalizálja a teherautók és haszongépjárművek meglévő biztonságos parkolóinak használatát statikus és dinamikus információk révén, beleértve a parkolási információk gyűjtését, feldolgozását és terjesztését.trans.info