Menü

Blog

Praktikus tanácsok vezetéshez

Elengedhetetlen kiegészítők vezetéshez

Praktikus tanácsok

Bárki, bármikor útnak indul, mindegy milyen járművel, fontos, hogy a komfortérzete meglegyen. Mindezt az elengedhetetlen kiegészítők biztosíthatják, amik nélkül nem szabad elindulni egy rövidebb útra sem.

A kényelmes és biztonságos utazásra fel kell készülni, főleg akkor, ha hosszabb idejű túrát tervezünk. Ha kora reggeli indulásról van szó, plusz egy adag kávéval elindulni jobb, mint útközben venni egy kávét valahol, ami nem biztos, hogy megfelel az ízlésednek. Termoszban melegen tarthatod, vagy akár, ha minden eshetőségre szeretnél felkészülni, szerezz be egy szivargyújtós, zárható bögrét, amelyben bármikor fel tudod melegíteni az előre megfőzött kávét. Biztosan örülni fogsz az új lendületnek az út során!

Két dolgot nem szabad elfelejteni akkor sem, ha korán indulsz otthonról. Rutinszerűnek tűnhet, de akár az is előfordulhat, hogy megfeledkezünk róluk. Indulás előtt mindenképpen ellenőrizd le, hogy jogosítványod, és a forgalmi engedély nálad van-e. Ezek nélkül ne indulj el sehova!

Sofőrként gondoskodnod kell arról, hogy minden esetben tudj az útra és a vezetésre koncentrálni. Célszerű magaddal vinni egy napszemüveget, még akkor is, ha borús az idő, nem tudhatod, mikor változnak meg a körülmények, és mikor süt ki a nap. Ne szenvedj az éles fénytől, amelyek akár el is vakíthatnak vezetés közben. Ha sokat ülsz autóban, akár a kesztyűtartóban is elhelyezhetsz egy napszemüveget, hogy a váratlan helyzetekben is kéznél legyen!

Ha ismeretlen terepre tévedsz, jó ha van nálad egy GPS, vagy mobilnettel rendelkező telefon, amelynek van GPS funkciója, hiszen ahhoz, hogy biztonságban elért úticélod, fontos, hogy útközben is magabiztosan közlekedj. Az útvonalat érdemes előre megtervezni, hogy sehol ne érhessen meglepetés. Ne feledkezz meg a pihenőkről sem, időközönként mindenképpen állj meg pár percre.

Útközben szabályellenes telefonálni, azonban, ha beszerzel egy headsetet, az esetlegesen beérkező hívásokat tudod fogadni. Ahhoz, hogy telefonod ne merülhessen le az út felénél, vagy háromnegyedénél, érdemes egy szivargyújtós töltőt is venni, így biztonságban érezheted magad, telefonod végig bírja majd az utat!

Ha útközben szeretsz zenét hallgatni, érdemes előre összeállított válogatással nekivágni az útnak. Hallgass rádiót, vagy kösd rá mobilodat a rádióra és hallgasd arról kedvenceidet! A hangulat csak tőled és a zenétől függ, amit hallgatsz! Amennyiben többen utaztok együtt, mindig figyelj a másik igényeire is, ne hagyadolg el, mit szeretnének a többiek!

Ahhoz, hogy ne legyél éhes és szomjas, illetve ne kelljen megállnod óránként, készülj szendvicsekkel és innivalóval is, így nem kell minden étkezésnél megszakítani az utazást. Néha azonban tarts pihenőt, nyújtóztasd ki a lábadat! Újult erővel indulhatsz majd neki az út hátralévő részének.

Ezekkel a tanácsokkal kényelmesen és biztonságosan utazhatsz a világ bármely tájára autóval.

Cégünkről a Rólunk menüpont alatt tájékozódhatsz!