Menü

Blog

Érdekességek

Döntöttem: Kamionozni akarok

Minden, csak elhatározás kérdése. A kamionos szakmához nagy fokú elszántság, valamint igen határozott elköteleződés szükséges. A kulcsfontosságú és kritikus dolgok, azonban csak ezután következnek, nem is sokkal. Célszerű, már rögtön egy állásinterjú, munkamegbeszélés után feltenni azokat a kérdéseket, amelyek elmulasztásával nagy meglepetések érhetik a kamionos munkavállalót. A folyamat során nem pusztán az a kérdés, hogy alkalmas vagy-e a cég számára, bizonyosnak kell lenni arról, hogy a cég is megfelel-e számodra. Mutatjuk, hogy mikre figyeljen tolakodástól mentesen, ám mégis hangsúlyozva, hogy mélyen érdekli a munkaköre. Munkakezdő kisokosunk következik.
  1. Milyen a munkaidő?
A kamionos állások kritikus kérdésköre a munkaidő. Ha ezek tudatában vagy, előre tervezhetsz és jobban be fogod tudni osztani az idődet. Ne hagyja, hogy a végletekig kifacsarják fizikailag, valamint figyeljen arra, hogy a megállapodásnak megfelelően dolgozhassa le, az előre megbeszélt órákat!
  1. Melyek a vállalat fő útvonalai?
Szintén egy fontos faktor annak érdekében, hogy előre tervezhess! Érdemes megnézni azokat az útvonalakat előre, amelyeken mostantól közlekedni fogsz, valamint tisztában lenni azzal, hol és mikor tudsz pihenőre vonulni, várakozni.
  1. A várakozási időt is fizetik?
Kiemelt fontosságú kiskapu! Sok cég fizeti, sok cég pedig nem. A pénzügyeivel is fontos, hogy előre tudonj kalkulálni és ne a hónap végén érjék meglepetések.
  1. Milyen ellátások tartoznak a bérzésbe?
A kamionos szakma kimerítő állás, fontos tudni, hogy az orvosi ellátást fedezi-e a cég, vagy önerőből kell megoldani.
  1. Mikortól vehetem igénybe, a fedezett ellátásokat?
Az előző kérdés toldalékaként, a juttatásokat sok cég egy bizonyos ledolgozott idő után kínálja fel. Tudja meg, mikor történik ez!
  1. Milyen felszereléseket használhatok?
A munkaadódnak tisztában kell lennie azzal, hogy pontosan mik képzik majd a munkaeszközeid arzenálját. Mivel technikai munkakörről van szó, érdemes tisztában lenni a kellékeid specifikus tulajdonságaival, hogy felkészülhessen a váratlanra is.
  1. Kiknek tartozom felelősséggel, kiket kell irányítanom?
A jelentés mindegyik szakmának fontos részét képzi, így elengedhetetlen tudni azt, hogy kik azok a személyek a vállalati láncban, akiknek be kell számolni egy adott munkafolyamatról, valamint kik azok, akiket információval kell ellátni.
  1. Jár nekem fizetetlen szabadság?
A financiális ügyek tekintetében muszáj, hogy tisztában legyünk a kérdéskörrel. A megkeresett pénz beosztása azok számára is létfontosságú, akiknek nincs családja. Tudja meg, hogyan kalkulálhat előre!
  1. Mennyire nehéz kapcsolatba lépnem, a cég első emberével?
A kamionos szakma egyik legnagyobb velejárója, hogy könnyedén történhet véletlen. Ne legyünk restek kikutatni, hogy a váratlan nehézség esetén mennyi időbe telik felkutatni a döntéshozót!
  1. Milyen szabályok vonatkoznak a kísérőre?
Cége válogatja, ám ez sem elhanyagolandó kérdés. Sok élethelyzetben marad felügyelet nélkül egy gyermek, egy háziállat, vagy fontos személy az életünkben. Ilyenkor, érdemes utána járni, hogy kik utazhatnak a munkavállaló mellett, a napi műszakban. Amennyiben megfogadja a fenti kérdéseket, nagyban leredukálja a meglepetéseket munkája során. Lásson előre, valamint merjen kérdezni!

Top 30 Truck Driver Interview Questions Truckers Need to Ask

Címkék:
munkavállalás