Menü

Blog

Iparági hírek

Díjak, eladás, gyártás – a DAF a tavalyi eredményeivel büszkélkedik

A DAF azt írta, hogy az elmúlt év nagyon sikeres volt a vállalat számára. A gyártott járművek száma „egyértelműen tükrözi az erős gazdasági fellendülés következtében a szállítmányozás iránti nagy keresletet”. – jegyezte meg a holland gyártó.

Mintegy 49 ezer CF és XF nehéz és közepes tehergépkocsi gördült le a gyártósorokról (a 2020-ban ez 37 600 volt) és 11 ezer LF elosztójármű (az előző évben ez 9 ezer volt).

Egy új tehergépkocsi sorozatot is piacra dobtak, nevezetesen a DAF XF, XG és XG⁺ modelleket a távolsági szállításokhoz. A járművek méltóak voltak a „2022-es év nemzetközi teherautója” címre. A második rangos elismerés, amelyet a vállalatnak ítéltek oda, a „Truck Innovation Award 2022” volt, amelyet a DAF XF H2 koncepció hidrogén-égésű motorral felszerelt tehergépkocsiért kapott meg.

A DAF 6 országban piacvezető – köztük Magyarországon is

A DAF 15,9 százalékos piaci részesedést ért el Európában (2020-ban ez 16,3 százalék volt) a nehéz (16 tonna feletti) szegmensben és 10,1 százalék. (előző év: 9,5 százalék) a könnyű szegmensben. Tavaly, akárcsak az előző években, a DAF 6 országban vezette a tehergépkocsik piacát: Hollandia (28,5 százalék), az Egyesült Királyság (29,4 százalék), Lengyelország (24,3 százalék), Magyarország (24,8 százalék), Bulgária (23,8 százalék) és Portugália (19 százalék). A vállalat továbbra is vitathatatlanul vezető szerepet tölt be Európában a nehéz vontatók szegmensében.

Az Európai Unión kívül a gyártó 8600 teherautót értékesített (2020-ban 5900 db volt). A DAF többek között azzal is büszkélkedhetett, hogy a 10.ezer teherautót gyártották Tajvanon, és az évet vezető helyen zárta Izraelben.

Ez még nem minden.

Az újonnan eladott használt tehergépkocsik nem kevesebb, mint 40 százalékát DAF MultiSupport javítási és karbantartási szerződéssel (a DAF MultiSupport egy javítási és karbantartási szolgáltatáscsomag az élettartam meghosszabbítása és a költségek kordában tartása érdekében” – szerk. megj.) adták át – ez rekord” – mondta Richard Zink, a DAF marketingért és értékesítésért felelős igazgatósági tagja.

Az idei évre a DAF további növekedésre számít.

Várakozásaink szerint az európai tehergépkocsi-piac 2022-re 260-300 ezer járművet fog elérni. Szakmai kereskedőinkkel együtt készen állunk a további növekedésre” – tette hozzá Zink.

 

Forrás: trans.info

Címkék: