×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Csúcson a DAF járgányok

Amely nem is annyira meglepő, hiszen ez már zsinórban a kilencedik (!) év a ranglétra legtetején. Egy DAF kamion napja, hosszú ideje vidám az európai tehergépjármű-versenyben. Persze, csak átvitt értelemben.

A DAF, a tehergépjárművek piacának élén áll, ugyanis eddigi precedens nélküli eredményeket mutathat fel a cég. Mi sem bizonyítja ezt jobban az eladásoknál – ha a tizenhat tonna feletti kategóriába eső járművek eladási statisztikáját vizsgáljuk, abból kitűnik, hogy nem kevesebb, mint 54.000 jármű került új tulajdonoshoz. Természetesen az európai piacrész az, amely jelentősen megdobja a DAF statisztikákat. A nehéz-tehergépjárművek piacán tizenhat százalékos a DAF piaci részesedése, a középkategóriában pedig „csak” tizenegy.

Ha azt kezdenénk el boncolgatni, hogy mi az oka a kimagaslóan jó teljesítménynek, valószínűleg ezer és egy okot fel tudnánk sorakoztatni, ám az egyik leginkább lényegi faktornak, minden kétséget kizáróan a Belgium területén található fülkefényező üzemet említhetnénk. Egészen pontosan azt az üzemet, amely egyrészt megfelel a legmodernebb elvárásoknak, valamint környezetkímélő mechanizmusok mentén zajlanak a munkafolyamatok.

A gazdasági mutatók arról tanúskodnak, hogy a DAF esetében a pénzügyi és strukturális növekedés 2012 óta exponenciálisan nő. 2017 az eddigi legjobb év volt a vállalat esetében, de nem csak számukra, hanem az ügyfelek szempontjából is.

Fontos megemlíteni, hogy a DAF világszinten történő egyeduralkodása magyar berkekben is létjogosultságot nyer. Természetesen nem minden európai országban rendelkezik a legjobb mutatókkal a cég, ám Magyarország egy közülük. A kimagasló eredményt az ügyvezető igazgató, Kiss Dávid is méltatta. A cég első embere bizalommal tekint a jövőbe, valamint reménykedik abban, hogy mérséklődik majd a sofőrök munkaerőhiánya, hiszen ez méginkább megdobná a kedvező mutatókat. 2017-ben Kiss Dávid elmondása szerint kulcsfontosságú szerepet játszott, hogy remekül robbantak be a DAF új kiadásai a piacra, nevesen az új XF és a CF elnevezésű járművek. Kiss nem volt rest a jövőbe tekinteni, ugyanis nagy tervek vannak a szervizhálózat bővítésével kapcsolatosan is.

Szép kilátások elé tekinthet a DAF Trucks, hiszen 2018-ban ünneplik majd 90. születésnapjukat, a szép korhoz pedig kerek szám dukál, vagyis semmi akadálya annak, hogy idén zsinórban tizedik alkalommal is az élen zárjon a cég.

Gratulálunk!
Látogasson el hozzánk, garanciális DAF szervizünkbe!

Megőrizte első helyét 2017-ben is a DAF