×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Érdekességek

Csak most jön az igazi tél: hó és fagy várható

Kemény mínuszok, hó és erős szél is várható a héten, amelyek közül bizony egyik sem kedvez a vezetési körülményeknek. Sőt, 30 fokot is ingadozhat a hőmérséklet.

Hétfőn dél felől növekszik, napközben egyre többfelé meg is vastagszik a felhőzet. Délután, főként az ország déli területein, hószállingózás, havazás is várható. A szél többfelé erős, északkeleten és nyugaton helyenként viharos lesz, a Dunántúlon hófúvásra is számítani kell.

Hófúvás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a meteorológiai szolgálat.

Kedden több helyen várható havazás. Helyenként megerősödik a szél, ami a hóval borított tájakon hófúvást okoz. A minimumhőmérséklet -15 és -8, a maximumhőmérséklet -9 és -3 fok között alakul.

Szerdán is több helyen várható havazás, hózápor és többfelé megélénkül a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -17 és -8, a legmagasabb hőmérséklet -9 és -3 fok között valószínű.

Csütörtökön, március elsején kezdetben napos idő lesz, majd délutántól délnyugat felől ismét egyre többfelé várható havazás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban általában -16 és -10 fok között alakul a hőmérséklet, de a gyengén felhős, havas tájakon -20 fok alatti értékek is előfordulhatnak. Napközben -6 és -1 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen várható csapadék. A havazást viszont egyre nagyobb területen váltja fel havas eső, ónos eső, fagyott eső, majd eső. Emellett megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -10 és -3, a legmagasabb hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, havas eső, ónos eső, északkeleten havazás. A déli, délkeleti szél időnként megerősödik. A minimumhőmérséklet -4 és +1, a maximumhőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Vasárnap főként keleten valószínű eső, záporeső. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben +3-9 fokig melegszik a levegő.

Folytatódik a lehűlés, többfelé várható havazás, hófúvás