Menü

Blog

Érdekességek

Celebek a volán mögött – 3. rész

Celebek a volán mögött blogposzt sorozatunk a végéhez ért. Az utolsó TOP 3 listán igazi hollywoodi nagyágyúk foglalnak helyet, két máig is aktív és egy eltávozott, ám el soha nem feledhető színésszel. Íme, az utolsó rész, melyből kiderül, hogy egy kamion fülkéjétől ki jutott egy Új-Zélandon leforgatott kasszasikerig.
  1. Charles Bronson
Az 1921-ben született legenda, Charles Bronson nem éppen ezüstkanállal a szájában nőtt fel. A balti gyökerekkel rendelkező csillag szüleinél hagyománynak számított a kétkezi munka, egészen pontosan a bányászat. A litván munkamorált és alaposságot magába szívó Charlesnak nem vezetett egyenes út a filmes világ felé, a kezdet sokkal nehezebb volt számára. A nevetségesen nagy létszámú, 15 gyermekes családban fivéré oldalán kezdett dolgozni egy szénbányában, hogy megfoghassa a munka dolgosabbik végét. Bronson a II. világháborúban is szolgált, felvette a kesztyűt a tengelyhatalmak ellen, hogy aztán a filmezés előtt még a volán mögé ülhessen. Amerika igéző országótjairól olyan nagy sikerű filmekig vitte, mint a Mestergyilkos, az Elsöprő túlerő, A halál ötven órája és a Nagy szökés. Érdekes karrier.
  1. Sean Connery
A skót felföld igazi kemény fickók hazája. Sean Connery, Charles Bronsonhoz hasonlóan szintén megjárta a katonaságot, ha akkora konfliktusokban nem is vett részt, mint listánk első helyezettje. Hála az égnek, hiszen egy nagyszerű színészt adott nekünk a világ a személyében. A kamionozás a Connery családban a vérben folyik, hiszen az édesapja is a volán mögött dolgozott, így a fiatal Seannak egyenes út vezetett az utakra. Connery rövid ideig dolgozott kamionsofőrként, ám alázattal emlékszik vissza azokra az időkre, amikor 18 kerekű monstrumok voltak a keze alatt. Szemernyi kétség sincs felőle, hogy abban is profi teljesítményt nyújtott, ám jobban szeretjük színészként. Erre pedig a legjobb példa bármelyik James Bond film.
  1. Viggo Mortensen
Az Észak-európai országoknak van valami férfia varázsa. A dán gyökerekkel rendelkező Viggo Mortensennek sem kellene a szomszédba mennie, ha arról faggatnánk, hogy mit jelent számára a kemény munka. A Gyűrűk Ura filmek sztárja – igen, a Gyűrűk Urát forgatták Új-Zélandon – pontosan tisztában van azzal, hogy milyen a sós víz és a frissen leszállított hal illata, a messzi Dániában. A rakodómunkásként dolgozó Viggo nem hivatalosan, de beugróként néha be-bevállalt egy pár fuvart, ha úgy hozta a helyzet. Ki tudja… Talán egy fuvar alkalmával gondolt egy nagyot és meg sem állt Hollywoodig.