Menü

Blog

Érdekességek

Celebek a volán mögött – 2. rész

Folytatjuk három részből álló blogposzt sorozatunkat, amelyben összeszedjük nektek azokat a külhoni celebeket, akiknek a rivaldafény előtt a kamionozás jelentette a fő bevételi forrást és a mindennapokat. Természetesen nem lehet általánosítani, de a három szereplőből álló lista alapján gyanítjuk, hogy a kamionos életmódban van valami furcsa részterület, amely egy kifejezetten vicces embert alkothat meg. Bemutatunk három Humor Heroldot a volán mögül.
  1. Chevy Chase
A morbid mondás úgy tartja, hogy a Chavyhez hasonló figura már minden volt, csak akasztott ember nem. Az orvosi iskolát és jazz bandát is megjárt, végül színészként befutó komikus egykoron kamiont is vezetett. Ha ez még mindig nem lenne elég, a filmekben nem csak bohókás poénjaival, de zenei tudásával is feltűnt, a nyolcvanas években Ő szerezte ugyanis a Fletch filmek zenéjét. Chavy Chasetől egyáltalán nem állt messze a vezetés a mozivásznon sem. A ’83-as klasszikusban, a Családi vakációban átszelte autóval Amerikát, de a Ki az úr a házban? c. filmben egy elvágott fékkel is meggyűlt a baja. Egy biztos, a színész pálya előtt tett egy rövid kitérőt. Szó szerint.
  1. Rock Hudson
A II. világháború megpróbáltatásai után, a később színész pályát befutó, ráadásul négy Golden Globe-díjjal rendelkező Rock Hudson rögös utat járt be életében. Az 1943-ban tengerészgyalogosnak bevonuló Rock, ahogyan neve is tükrözi, kemény srác volt. Dacolt a tengerekkel, hogy a szolgálat végeztével a vizet szárazföldi közlekedésre cserélhesse. Mielőtt jellegzetes és kultúrába beágyazódott romantikus duót alkotott Doris Day-jel, Rock nem volt rest beülni a kamion volánja mögé, még ha csak egy rövid időre is.
  1. Richard Pryor
Televíziós filmszínész, színész, újságíró, humorista, forgatókönyvíró. Richard Pryor igazi polihisztor, ám pályafutását illetően kevés szó esett arról, hogy mit csinált a pódiumon való nevettetés előtt. A megosztó és politikailag a legkevésbé sem korrekt humoráról ismert Pryor nem pusztán kicsiben kamionozott. A komikus az otthonában, az Amerikai Egyesült Államokban vállalt fuvarozói munkákat, amely annyira megtetszett neki, hogy Németországban is dolgozhatott. Hazatérve úgy döntött, hogy nem a volán mögött kuncog tovább saját történetein, hanem megosztja azt a nagyvilággal. Utólag kijelenthetjük, hogy megérte.