Menü

Blog

Iparági hírek

Bio-LNG teherautó a Volvo-tól

A Volvo gázzal hajtott teherautói – az FH és FM modellek – eddig 420 és 460 lóerős motorokkal jöttek. A meghajtó egységek palettájára most felkerült egy új, 500 lóerős egység is – dicsekedik a svéd gyártó.

A gázos motork jelentős műszaki javításokat is kaptak, aminek következtében akár 4%-kal is takarékosabbak is lehetnek (a tényleges üzemanyag-fogyasztás és hatótáv azonban eltérő lehet az olyan tényezők tükrében, mint pl. a menetsebesség, a tempomat használata, a jármű terhelése, a tényleges topográfia és az időjárási viszonyok). A motorok hatékonyságának növelését a gyártó új befecskendezők és alacsonyabb súrlódási együtthatójú dugattyúk használatával érték el, az új turbófeltöltőfel, változó hatásfokú olajpumpával, valamint a forgattyúsház szellőzésének új rendszerével érte el.

Mindez az új, 10%-kal nagyobb üzemanyagtartállyal hozzájárul a hatótáv növeléséhez. A koncern akár 1.000 km-es hatótávot is mond, ami természetesen függ egy sor tényezőtől a konkrét útvonalon és a teherautó üzemeltetésének módjában is.

A biogáz tökéletes kiegészítése az elektromos fuvarozásnak, segítve a fuvarozóknak az ambícióik eléréséhez a fenntartható fejlődés és a klímaneutrális fuvarozás területén” – mondja Daniel Bergstrand, termékmenedzser a gázzal hajtott teherautók szegmensében a Volvo Trucksnál.


A Teljes leírást itt találod: https://trans.info/hu/bio-lng-s-teherauto-hosszabb-utakra-a-volvo-erosebb-motort-vezet-be-324862

Címkék:
volvo trucks, LNG