×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Az olasz autópálya újabb szakaszán nem kell fizetni az év végéig

Az olaszok meghosszabbították az A12-es autópálya teljes útdíjmentességét Genova régióban. Ez a szakasz körülbelül 9 km hosszú, Genova Est és Genova Nervi között. Az útdíj megszüntetése a Liguriában végzett felújítási munkákhoz kapcsolódik.

A mentesség november 20-tól, szombattól december 31-én éjfélig érvényes – tájékoztat az Autostrade per l’Italia üzemeltetője.

Az új évtől a jelenlegi útdíjmentességi rendszert pénzvisszatérítési szolgáltatás váltja fel. Célja, hogy „az olasz úthálózaton végzett építési munkálatok miatti tényleges késésektől függően a felhasználók költségtérítést kapjanak, függetlenül attól, hogy az utazás hol kezdődik vagy végződik” – olvasható az üzemeltető honlapján.

Az Autostrade per l’Italia hangsúlyozza, hogy az autópályadíj-mentességek és -kedvezmények körének változásai a ligur úthálózat építésének előrehaladásától függenek.

Olasz útdíjmentesség

Az olaszok a liguriai közúti infrastruktúra korszerűsítésével kapcsolatos nehézségek által leginkább érintett szakaszokon vezették be a megoldást. Emlékezzünk vissza, hogy korábban, júliusban az A10-es autópálya szakaszon bevezették az útdíjmentességet.

trans.info