×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Az okosautók után jönnek az okosgumik

A Goodyear és a Tesloop közös projektje a tehergépkocsi flották számára bevezetett Goodyear Proactive Solutions sikerére épül, ami fejlett telematikát és prediktív elemzési technológiát alkalmaz, most pedig az abroncsok terén hajtanak végre innovációt.

A Goodyear ugyanis olyan okosabroncsot alkotott, ami felhő alapú elemzést készít a gumik állapotáról. Az abroncsba épített szenzor többek között a nyomást és a gumik hőmérsékletét is méri, így előre jelzi, hogy mikor kell sort keríteni a szervizelésre vagy a cserére.


A projekt sikere érdekében tesztekre is szükség van, ezért fogott össze a Goodyear a már említett, kaliforniai székhelyű Teslooppal, hogy a legtöbbet hozza ki az új okosabroncsokból.

A fejlesztésnek köszönhetően nem csak hatékonyabbá, de biztonságosabbá is válik a közlekedés, de maximalizálni lehet a flotta üzemidejét, és a teljes abroncsmenedzsment is továbbfejleszthető. Így például amíg a Tesloop járműveit töltik, addig az abroncsok tervezett karbantartása és szerelése elvégezhető.

Jönnek az okosabroncsok

Címkék:
okosabroncs, okosgumi