×

Cookie beállítás

Menü
×

Cookie beállítás

Menü

Blog

Iparági hírek

Az ellenőrzés első napjai a Nagy-Britannia határán. A GMR-számmal kapcsolatos problémák miatt több tucat kamion állt le a kikötőben

Senki sem lepődik meg azon, hogy a Nagy-Britannia és az Európai Unió közötti áruszállítási forgalom első napjai nyugodtak. A szállítás volumene az év első napjaiban mindig kicsi, de hamarosan változhat a helyzet.

Azok a cégek, amelyek tudatában vannak a változásoknak (amelyek 2022. január 1-jén léptek életbe – szerkesztői megjegyzés), valószínűleg az első napokban felfüggesztették tevékenységüket, hogy megnézzék a gyakorlatban a helyzetet, mielőtt megkezdenék a szállítást” – mondja Shane Brennan. a Cold Chain Federation főigazgatója a Sky Newsnak adott interjújában.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy ezen a hétvégén kezdett felpörögni a helyzet a határon, a változások valódi hatását a következő két-három hétben láthatjuk majd.

Ennek ellenére már a múlt hét közepén megjelennek az első hírek a problémákról. A Twitteren az egyik sofőr azt írta, hogy arról hallott, hogy Calais-ban 80 teherautó vesztegelt, mert nem volt érvényes GMR (Goods Movement Reference) számuk (részletesen lírásunk a GMR-szám igényléséről ITT olvasható).

Más iparági képviselők is hasonló tapasztalatokra tettek szert. Gareth Jess, a Hamilton Shipping operatív igazgatója a Twitteren azt írta, hogy az egyik sofőrjét leállították Folkestone-ban, mert a GMR-t nem dolgozták fel. Megjelentek az első panaszok a GVMS rendszerhibákkal kapcsolatban is.

Készüljön fel az áruszállításra

Ezért az iparág képviselői elkezdték megosztani tanácsaikat a GVMS használatával kapcsolatban, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket. Alistair Eagles, a Seatruck Ferries vezérigazgatója például arra hívta fel a figyelmet, hogy a problémát a hiányzó RRS01 kód okozhatja, amely nélkül a GVMS nem tudja fogadni a jelentést.
 

Másrészt az Eurotunnel felhívja a figyelmet arra, hogy a GVMS „A járműről” című rovatában a GMR létrehozásakor a vontató rendszámát kell megadni, nem a pótkocsit.

A vontató rendszámának meg kell egyeznie mind a GVMS, mind a Border Pass rendszerben, és meg kell egyeznie a terminálunkra ténylegesen megérkező járművel. Ha ez nem így van, a jármű nem engedhető át” – áll a közleményben.

A nehéz tehergépjárművek regisztrációjának teljes leírása magyarul megtalálható az Egyesült Királyság kormányának honlapján.

Trans.INFO útmutatóját a GVMS rendszerről ITT olvashatja.

A 2022. január 1. utáni közlekedési tevékenységekről részletes útmutató is megjelent – ez angol nyelven érhető el.

Forrás: trans.info

Címkék:
kamion