Menü

Blog

Érdekességek

Az aszfalt tölti fel a parkoló vagy guruló elektromos járműveket

Idén ősszel a Helsingborgi kikötő a svéd Elonroad vállalat új csúcstechnológiájú elektromos út-koncepciót kezdi tesztelni. A rendszer az elektromos meghajtású járműveket az úton lévő elektromos csatlakozóról tölti – függetlenül attól, hogy a járművek parkolnak vagy mennek-e.
Kezdetben a kikötő két elektromos járműve teszteli majd ezt a töltési megoldást. A körülbelül tíz méter hosszú elektromos szalagokat az aszfaltra ragasztják és áramforráshoz csatlakoztatják.
Vezetőképes töltéssel működik, azaz a jármű és a hajtómű / sín közötti fizikai érintkezéshez a járműveket csúszó érintkezővel kell felszerelni, amelyek automatikusan lehajlanak, hogy megérintsék mind a pozitív, mind a negatív csatlakozókat az energia átviteléhez és a jármű töltéséhez.
A vezetőképes töltés előnye, hogy 97,5% -os hatékonysággal nagy teljesítményt tudszolgáltatni, járművenként 300kW-ig.
Az elektromos útrendszer jobb levegőminőséget és alacsonyabb  zajszennyezéstjelent. A Helsingborgi Kikötővel közös kezdeményezésünk, amely a H22 City Expo kiállításáig és annak ideje alatt működik, elsősorban a kikötői környezetre és az ipari alkalmazásokra összpontosít. De azt is be kívánjuk mutatni, hogyan lehet hosszú távon alkalmazni az egész közlekedési ágazatban ezt a technológiát, ahol ugyanazt a megoldást lehet használni mind a kikötőben, mind a belvárosban – mondta el Karin Ebbinghaus, az Elonroad vezérigazgatója.

Trans.info