Menü

Blog

Praktikus tanácsok vezetéshez

Az áruszállítás alapvető tudnivalói

Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai, amelyek az áruszállítás tekintetében is eltérhetnek egymástól. Léteznek azonban olyan dolgok, amelyek időjárástól függetlenül, mindig érvényesek a fuvarozás területén.

Melyek ezek?

Talán az egyik legfontosabb, hogy mindig megfelelő karban tartsuk járművünket, hogy út közben ne érhessen semmilyen meglepetés bennünket. Ehhez fontos a rendszeres átvizsgáltatás, és az indulás előtti szemle is, amellyel kiküszöbölhetünk akár súlyosabb problémákat is. Inkább később keljünk útra, mint hogy baleset érjen minket!

Fontos tehát átvizsgálni a tehergépjárművet, és ha mindent megfelelő állapotban találtunk, megkezdhetjük utunkat.

Utazás során is van néhány pont, amelyeket figyelembe kell vennünk, hogy minden rendben menjen. Az első, hogy megfelelő időközönként pihenőidőt kell tartanunk. Ez nem csak a járműnek, de a sofőrnek is elengedhetetlen, hiszen fáradtan nem lehet és nem is szabad a volán mögé ülni. A balesetek legnagyobb hányada figyelmetlenségi hibából adódik, amelynek egyik oka a kialvatlanság is lehet. Kerüljük el ezeket az eseteket!

Áruszállítás közben úti célunk megtalálása kritikus pont lehet, de mindig, mindenre van megoldás. Járművünk legyen felszerelve minden eshetőségre, amely az útviszonyokat és a tájékozódást is magába foglalja. Szerezzünk be indulás előtt egy jó minőségű GPS-t, amely elnavigál a pontos címre, amelyet keresünk. Ha esetleg ez nem történne meg, a GPS nem találja a címet, használjunk papír alapú térképet, amely nem tévedhet! Segítségünkre lehet még a Google és a keresett cég honlapja is, abban az esetben, ha rendelkezünk internet eléréssel a külföldi országokban is.

Mindenképpen tisztában kell lennünk az időjárási viszonyokkal az egyes országok esetében, hiszen vannak olyan magasan fekvő területek az Alpokban például, amelyekre hólánc nélkül nem engednek fel. Tájékozódjunk indulás előtt és út közben is arról, hogy milyen terepen vezet az utunk. Azt is tudnunk kell, hogy mely országban, milyen szabályok érvényesek az útdíjakkal kapcsolatban, hogy semmilyen probléma ne hátráltasson.

Abban az esetben, ha mindezekre odafigyelünk indulás előtt és út közben is, nem ütközhetünk semmilyen akadályba!

Amennyiben szeretnél további információkat kapni az áruszállításról vagy a tehergépjárművek karbantartásáról, keress minket a Cargobull Szerviz honlapján!