Menü

Blog

Praktikus tanácsok vezetéshez

Az alkalmazás, amely jelentősen megkönnyíti a mindennapjait

VÉSZ, amely segítségével elhárul a vész. Ha zavarosan hangzik, hogy mire is utalunk, nem csodáljuk. A figyelmet felkeltő szójátékként szolgáló cím nem más, mint egy mozaikszó: Vészhelyzeti Értesítési Szolgáltatás. Az androidos operációs rendszerre, valamint az Apple telefonokon használatos iOS-re egyaránt kompatibilis applikáció sok dologban segíthet, amelyre egy vezetőnek szüksége van. Nem csoda, hogy az alkalmazás ennyire jóra sikeredett, hiszen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület együtt dolgozott a VÉSZ létrehozásán, így garantált a minőségi tartalom. Az applikáció egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy nem csak a közúti veszélyekre hívja fel a figyelmet, hanem minden másra, amelyről információ adható. Elsődlegesen az útviszonyok miatt van létjogosultsága blogposztunkban a témának, de a többi funkciót is kifejezetten lényeges és előre tervezést elősegítő adatokkal látja el a felhasználót. Az alkalmazásnak egyetlen állandó funkciója van, amelyről az értesítéseket minden használó megkapja, ez pedig az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hírei. Az alábbiakban részletesen kifejtjük, hogy mire is képes az alkalmazás.
  1. Meteorológiai riasztás
Valljuk be, az időjárás-jelentéseket televízióban várni, letűnt dolognak mondható. A többség kényelmesen, internetet szerzi be az információt az időjósoktól. Ha az Országos Meteorológiai szolgálat veszélyre figyelmeztet, a VÉSZ értesít bennünket.
  1. TEK közlemények
Fő a biztonság, ezért a TEK információi is eljuthatnak a felhasználókhoz.
  1. Polgári védelmi események
Minden, ami árvíz, belvíz, földrengés, földcsuszamlás – túl azon, hogy ilyenből szerencsére nem akad sűrűn Magyarországon, de 2013 nyarából kiindulva, jobb félni, mint megijedni.
  1. Tűzesetek
A kategória címe önmagáért beszél. Legyen szó épületről, vagy mezőgazdasági területről, a VÉSZ tudatja velünk, hogy hol számíthatunk tűzre.
  1. Iparbiztonság
Vegyi balesetekről és nukleáris eseményekről is értesülhetünk.
  1. Műszaki mentések.
Szén-monoxid-mérgezés és gázszivárgás esetén is továbbítja a hírt az applikáció arról, hogy mely helyeket tanácsos elkerülni.
  1. Közlekedési baleset
Az útinform funkció annyira alap kiegészítőnek számít a hivatásos sofőrök életében, hogy egy applikációban több, vagy kevesebb, az nem oszt, nem szoroz – de természetesen ezt is képes produkálni a VÉSZ. A vezetők szempontjából azonban a legfontosabb, hogy az alkalmazás tudatja a vezetővel azon helyeket, ahol olyan közúti mentés történik, ahol a katasztrófavédelmi egységek segítségére van szükség.

VÉSZ – Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás Android, és IOS renszereken

Címkék:
vezetés, tanácsok, kamion