Menü

Blog

Érdekességek

A teherautó-sofőr, aki elszáguldott a rutinellenőrzésről, és kidobta az ablakon a tachográf kártyáját

Egy tehergépjármű-sofőr annyira ideges lett, amikor a rendőrség rutinellenőrzés miatt megállította, hogy megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, és kidobta a tachográf-kártyáját az ablakon. 
Rutinellenőrzés céljából az olasz rendőrök megállítottak egy salernoi teherautót április 7-én a cataniai körgyűrűn.
A tachográf ellenőrzése során a rendőrök azt vették észre, hogy a teherautó vezetője idegesen és ellenségesen viselkedik – káromkodott és a rendőröket szidta. Az is gyanús volt, hogy a férfi folyamatosan a nadrágja zsebében tartotta a jobb kezét. Az agresszív vielkedés miatt a közúti ellenőrök segítséget kértek kollégáiktól az ellenőrzés folytatásához.
A tisztek hamarosan meg is érkeztek a helyszínre és próbálták megnyugtatni a járművezetőt, aki azonban egyre idegesebb lett: lökdösni kezdte a rendőröket, majd hirtelen beugrott járműbe és elhajtott.
Filmbeillő autós üldözés vette kezdetét, amelynek során a száguldó teherautót a két rendőri egység követte, majd sikeresen közrefogta és megállította.
Menet közben azonban a pánikba esett járművezető valamit kidobott a teherautó ablakán, amit a rendőrök azonban gyorsan megtaláltak. Egy tachográfkártya volt, aminek segítségével a járművezető kijátszotta a vezetési és pihenőidő szabályait.
sofőrt ezután letartóztatták, mert ellenállt a rendőri intézkedésnek, és erőszakosan viselkedett a hatósággal szemben, valamint közúti szabálysértések miatt is számos bírságot róttak ki rá.

trans.info