Menü

Blog

Praktikus tanácsok gépjármű fenntartáshoz

A gumiabroncs választás lépései

Egyetlen jármű esetében sem mindegy, hogy milyen gumiabroncsot használunk. Fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbbet és leghatékonyabbat válasszuk ki, amely illik tehergépjárművünkhöz, természetesen az időjárásnak megfelelően.

A gumiabroncs vásárlás előtti első feladat meghatározni az autónkra alkalmazható pontos méretet. Legegyszerűbb ha megvizsgáljuk az autó jelenleg használt gumiabroncsait. Nagyon fontos, hogy olyan gumiabroncsokat használjunk, amiknél mind a méret, mind az index-mutatók megfelelnek a gyártó által megadottaknak, mivel ez garantálja a gépjármű tulajdonságainak teljeskörű megnyilvánulását.

Minden nagyobb gumiabroncs gyártó, mint például a Michelin, Goodyear, Continental vagy a Bridgestone, többféle gumiabroncs-modellt ajánl, a legolcsóbbtól kezdve a legdrágábbig. Általánosan áttekintve, három gumiabroncs-kategóriát különböztetünk meg: alacsony (gazdaságos), közepes és prémium. A gumiabroncs kategóriák az ár/minőség arányt tükrözik, ami azt jelenti, hogy a minőség megfelel az árnak.

Elengedhetetlen figyelembe vennünk azt is, hogy az abroncsok esetében erős összefüggés van az ár és a minőség között. Az alacsony kategóriájú gumiabroncsok soha nem fogják elérni a prémium minőségű abroncsok teljesítményét. A prémium minőségű gumiabroncsok a legújabb technológiákat képviselik, de rövid távolságoknál és nyugodt vezetési stílus mellett soha nem fogjuk érzékelni igazi lehetőségeiket.

A használatnak megfelelően válasszunk abroncsot járművünkre!

Nem számít, milyen méretű gumiabroncsról van szó, a fentebb említett szempontok mellett nagy figyelmet kell fordítani arra is, hogy amennyiben gumit cserélünk a járművön, lehetőség szerint mindet cseréljük egyszerre. Ha erre nem tudunk egyszerre beruházni, akkor pedig tengelyenként is cserélhetjük az abroncsokat, hiszen Magyarországon ez is engedélyezett.

Kövess minket a Cagobull Szerviz Facebook oldalán is, hogy első kézből értesülj a legfrissebb információkról!