Menü

Blog

Iparági hírek

A DAF LF Electric sikeresen teljesíti a 2023-as EV Rallyt

A DAF Trucks és a fenntartható szállítással foglalkozó egyesült királyságbeli technológiai vállalat, a Cenex, sikeresen teljesítették az 5 napos utat.

Az EV Rally Wales fővárosából, Cardiffból indult. Az első megálló London volt, majd Edinburgh (Skócia) és Belfast (Észak-Írország) következett. A célvonalat az ír fővárosban, Dublinban tűzték ki.

Az esemény célja a teljesen elektromos járművek (EV-k) és a tiszta energiával kapcsolatos projektek képességeinek bemutatása volt. A rally szervezői azt is ki szerették volna emelni, hogy mennyire fontos az olyan nyilvánosan elérhető töltési infrastruktúra, amely nagyobb elektromos járművekhez is megfelelő, például a DAF LF, XD és XF Electric tehergépkocsikhoz, amelyek akár 500 kilométeres távolságot is képesek megtenni egyetlen töltéssel.
 

20 DAF LF Electric tehergépkocsi

A DAF-Cenex csapat 19 tonnás LF Electric tehergépkocsiját a Battery Electric Truck Trial (BETT) alapján választották ki, amely az Egyesült Királyság kormányának 18 hónapos tényfeltáró kutatása az elektromos járművek hatékonyságáról a napi tevékenységek során. A BETT kutatásban 20 darab, már üzemelő DAF LF elektromos jármű vesz részt.

 

További részletek: https://www.daftrucks.hu/hu-hu/hirek-es-media/news-articles/global/2023/14-07-2023-daf-lf-electric-successfully-completes-ev-rally-2023

Címkék: